Storstockholms Brandförsvar
Storstockholms Brandförsvar
English  |  Lättläst  |  Sitemap | A A A
Skriv ut
2017-09-29 kl 16:00

Rädda sommaren 2018 – Vikariera som brandmanRSS

Har du erfarenhet av brandmannayrket eller går du den tvååriga utbildningen Skydd mot olyckor (SMO)? Då kanske du vill arbeta i Sveriges största räddningstjänst sommaren 2018?
– Vikariatet kan vara början på en ny karriär, säger brandmannen Tobias Colliander.
Tobias Colliander tog jobb som sommarvikarie på Storstockholms brandförsvar och tipsar nu andra om att göra detsamma.

Tobias Colliander är en av många som har fått jobb på Storstockholms brandförsvar genom ett sommarvikariat. När han började vikariatet hade han 14-års erfarenhet som brandman söder om Stockholm.

– Jag behövde nya utmaningar och ville se mig om i Stockholms län. Storstockholms brandförsvar verkade vara en bra organisation med höga ambitioner, säger han.

När Tobias började jobbet blev han glatt överraskad.

– Mina höga krav infriades plus lite till. Dessutom blev jag väldigt varmt välkomnad på stationerna. Det är fantastiska människor som arbetar här och räddningstjänsten är verkligen i fokus.

Som vikarierande brandman har man samma uppgifter som en ordinarie brandman, förutom att köra brandbil och vara rökdykledare. Det får man göra efter att man har gått utbildningen.

– Alla vi som vikarierade i somras och som tackade ja till förlängning har fått fast anställning, förutom några som behövde gå klart sina utbildningar, säger Tobias.

Innan man påbörjar vikariatet genomgår man en 5,5 veckor lång grundutbildning i Ågesta söder om Stockholm. Där får man repetera sina kunskaper och öva rökdykning.

– Det är mycket fokus på rökdykning under utbildningen. Det är något som Storstockholms brandförsvar är väldigt bra på, säger Tobias.

Ett annat krav är att man klarar de fysiska testerna där man bland annat ska gå på rullband med tuber och full brandutrustning, klara sim- och vattenlivräddningsproven (guldbojen) samt ha en godkänd läkarundersökning.

– Chansen att få jobb ökar så klart om man är väl förberedd och har hunnit samla på sig erfarenheter och meriter. Jag tycker alla ska ta chansen och söka. Det är det värt, alla gånger, säger Tobias.

Sista ansökningsdag är 10 oktober. Läs mer och ansök här

 


Storstockholms brandförsvar
kommunikation@ssbf.brand.se
Skapat av: Björn Westerdahl
Publicerat av: Björn Westerdahl
Senast uppdaterat: 2017-09-29