Storstockholms Brandförsvar
Storstockholms Brandförsvar
English  |  Lättläst  |  Sitemap | A A A
Skriv ut
2017-08-01 kl 12:00

Storstockholms brandförsvar i Pride 2017RSS

Även i år deltar Storstockholms brandförsvar i Pridefestivalen i Stockholm. Deltagandet genomförs tillsammans med andra räddningsorganisationer och MSB i syfte att aktivt ta ställning till alla människors lika värde.
En brandbil kör i Pridetåget med publik på sidorna.
Bild från tidigare festival. Foto: Storstockholms brandförsvar.

Räddningstjänsten arbetar varje dag, 365 dagar om året, med att hjälpa människor i nöd samt att ge stöd och råd så att människor kan känna sig trygga. En brandvarnare i taket, en brandfilt och en pulversläckare kan rädda liv och ge trygghet i hemmet. Men trygghet måste även finnas på stan, på arbetsplatsen och på andra platser där männskor sammanstrålar, oavsett sexuell läggning.

Seminarium i Pridehouse

Under Pride visar räddningstjänsten att arbetet med att skapa trygghet sträcker sig längre än till att släcka bränder, hjälpa till vid trafikolyckor och att arbeta med brandförebyggande information. Storstockholms brandförsvar kommer att genomföra ett seminarium i Pridehouse, torsdagen den 3 augusti klockan 12.00, där vi talar om räddningstjänstens arbete med att minska antalet självmord och självmordsförsök. Ämnet är svårt att prata om men det är viktigt, livsviktigt. Vi har valt att kalla seminariet "Rädda liv med samtal".

Genom att delta i festivalen, paraden och diskussionerna bidrar deltagarna från Storstockholms brandförsvar till ett samhälle där människor bygger trygghet tillsammans genom respekt för varandra och för varandras mänskliga rättigheter.

Pridefestivalen pågår 31 juli till 6 augusti. Den stora paraden där räddningstjänsten deltar genomförs lördagen 5 augusti. Välkommen att möta oss där eller i Pridehouse.

 


Storstockholms brandförsvar
kommunikation@ssbf.brand.se
Skapat av: Björn Westerdahl
Publicerat av: Björn Westerdahl
Senast uppdaterat: 2017-08-01