Storstockholms Brandförsvar
Storstockholms Brandförsvar
English  |  Lättläst  |  Sitemap | A A A

Skriv ut
Storstockholms brandförsvar, lätt att läsa.

Storstockholms brandförsvar är ett förbund som arbetar tillsammans med 10 kommuner runt Stockholm.

Vi är din brandkår om du bor i någon av våra kommuner. Kommunerna är: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Storstockholms brandförsvar vill att alla som bor, arbetar och hälsar på här ska vara trygga och inte råka ut för några olyckor.

Varje dag händer farliga och allvarliga saker. Vi hjälper till om det har hänt en olycka och om du inte själv klarar av situationen. Det kan till exempel vara ett hus som brinner eller att en person har kört av vägen med bilen och snabbt behöver hjälp. Det kan också vara att det läcker ut olja eller gas som är farligt för miljön.

Vi hjälper också till med planering när det ska byggas nya hus, bilvägar och tunnlar.

Vi är ofta ute och informerar på skolor och allmänna platser. Vi informerar då till exempel om hur du ska skydda ditt hem mot brand och om hur du ska bete dig om det börjar brinna.

Faktaruta

15 brandstationer
700 brandmän
25 släck-/räddningsfordon
15 stegbilar
9 brandbåtar

 

Om du behöver akut hjälp

När du behöver akut hjälp ska du ringa 112 på din telefon. Du ska bara ringa 112 när det är en nödsituation. Det är en nödsituation när en persons liv är i fara eller när egendom är i fara. Egendom är saker som någon äger.

Du ska också ringa 112 när miljön är i fara. Det kanske till exempel läcker ut olja.

I Sverige är det samma telefonnummer för ambulans, brandkår, polis, fjällräddning och sjöräddning.

→ Du kan läsa mer om 112 på lättare svenska här!

Lev säkert i vardagen

MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap har en broschyr som heter "Lev säkert i vardagen". Där kan du läsa enkla råd om hur livet i vardagen kan bli säkrare. Broschyren är i fyra delar och handlar om att minska risken för olika olyckor. Broschyren är skriven på lättläst svenska.

→ Lev säkert i vardagen

 


Storstockholms brandförsvar
Skapat av: Jonas Nyström
Publicerat av: Jonas Nyström
Senast uppdaterat: 2013-01-01