Storstockholms Brandförsvar
Storstockholms Brandförsvar
English  |  Lättläst  |  Sitemap | A A A

Varje dag brinner tre bostäder i Stockholms län. Det kostar mycket pengar och skapar onödigt lidande. Vad kan vi göra åt det?

I Stockholms län larmas den kommunala räddningstjänsten till cirka 1 000 bränder. Antalet bränder, omkomna och skadade i bränder i bostäder minskar inte. Detta resulterar i stora problem, både mänskliga och ekonomiska. Inte minst skapar det otrygghet för de direkt drabbade, grannar och fastighetsägare. Cirka 15 personer omkommer i länet varje år och bränderna kostar mångmiljonbelopp varje år. Det finns ingen entydig och enkel lösning på detta. För att minska antalet bränder och skador behövs en förbättrad samverkan i samhället.

Välkommen att delta i ett heldagsseminarium. Under dagen tar vi upp hur du kan bidra till att minska antalet bostadsbränder och dess konsekvenser. Vi kommer att presentera när, var, hur och varför det brinner samt vad man kan göra åt det.

Inbjudna är beslutsfattare och andra inom bostadsfastighetsbolag, sociala omsorgsförvaltningar och intresseorganisationer som kan och vill vara med och påverka trenden.

Program

09.00 - 09.30 Ankomst och fika
09.30 - 11.30 När, var, när, hur och varför brinner det! Hos vem brinner det?
11.30 - 12.30 Lunch
12.30 - 14.30 Hur kan vi skydda oss i och kring bostaden? Hur får man ett brandsäkert hem? Hur kan den sociala omsorgen hjälpa till hos äldre och utsatta?
14.30 - 15.00 Avslutning och fika
   
Tid: 4 juni 2009 kl. 09.00 - 15.00
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm
Kostnad: Gratis (om man uteblir efter anmälan debiteras en kostnad av 400 kronor)
Anmälan: Via formuläret nedan.
Antalet platser är begränsat.
Sista anmälningsdag är 18 maj.
Frågor: Anna-Karin Trollborg, 08-454 88 80
anna-karin.trollborg@ssbf.brand.se

 

Storstockholms brandförsvar arrangerar seminariet i samarbete med Brandskyddsföreningen, Sprinklerfrämjandet och Svenska Brandskyddsföretag.

Varmt välkommen!

 

Jan Wisén Joakim Larsson
Brandchef, Storstockholms brandförsvar Ordförande, Storstockholms brandförsvars förbundsstyrelse samt ytterstads- och bostadsbolagsborgarråd Stockholms stad

 

Storstockholms brandförsvar hanterar räddningstjänsten i kommunerna Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Värmdö och Österåker.


 

 

* Obligatoriska uppgifter