Storstockholms Brandförsvar
Storstockholms Brandförsvar
English  |  Lättläst  |  Sitemap | A A A

Skriv ut
Eldning förbjuden

Just nu är det förbjudet att elda inom Storstockholms brandförsvars område. Förbudet omfattar eldning utomhus och gäller inom Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåkers kommuner tills annat meddelas. Anledningen till förbudet är den torra väderlek som råder och att det därmed är mycket torrt i markerna.

Grillning på säkra grillplatser är tillåten under förutsättning att man har tillgång till släckutrustning. All grillning skall ske med stor försiktighet och sker under eget ansvar. En engångsgrill är inte en säker grillplats.

Storstockholms brandförsvar uppmanar under rådande omständigheter till mycket stor försiktighet i samband med grillning på säkra grillplatser, arbete i skog och andra aktiviteter i naturen. Även små energikällor som t ex cigarettglöd, gnistor från grill och verktyg/maskiner kan vara tillräckligt för att skapa en okontrollerad brand.

En sammanfattning av denna information kan också fås via telefonmeddelande: 08-454 83 39.

Läs mer om aktuell brandrisk och se brandriskkartor på → DinSäkerhet.se. Du kan också ladda ner mobilapplikation "Brandrisk ute", till din smarta telefon. Appen laddas ner på App Store för iOS respektive Play Butik för Android. 

Läs mer om → Grillning - säkerhet och tips
Läs mer om  → Eldning av trädgårdsavfall

 


Storstockholms brandförsvar
Skapat av: Staffan Ljung
Publicerat av: Jonas Nyström
Senast uppdaterat: 2017-07-17