Storstockholms Brandförsvar
Storstockholms Brandförsvar
English  |  Lättläst  |  Sitemap | A A A

Skriv ut
Skydda dig mot brand

Startskottet för årets informationskampanj "Skydda dig mot brand" är brandvarnardagen den 1 december. Kampanjen är en nationell kampanj som vi genomför tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och de flesta andra räddningstjänsterna i Sverige.

Kampanjen bygger på informationsaktiviteter där vi genom tydlig kommunikation bidrar till att färre skadas allvarligt eller dör i bränder. Det ska ska bland annat ske genom att fler skaffar brandvarnare, att brandvarnarna testas oftare och att fler vet vad de ska göra om det börjar brinna. Informationsaktiviteterna kommer att ske på flera olika fronter, dels personlig kontakt med allmänheten och dels digitala aktiviteter via sociala medier och sms. Varje insats är viktig!

Det övergripande temat för 2015 är ”Skydda dig eller någon du tycker om mot brand”, ett budskap som betonar både det personliga ansvaret och omtanken om andra.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, lanserade årets kampanj under november månad genom bland annat bioreklam i drygt 80 städer. Avsändare för budskapet är ”Aktiv mot brand”.

SMS-tjänst påminner dig!

I samband med decemberkampanjen 2014 lanserade MSB en SMS-funktion som kan användas för att påminna dig själv eller någon andra om att testa brandvarnaren. En undersökning från MSB visar att de allra flesta, 96%, har en brandvarnare men att långt ifrån alla har en fungerande brandvarnare. Hos en av fyra under 35 år fungerar inte brandvarnare. Invånarna i Stockholm ligger sämst till i Svergie när det gäller kontroll och funktion av sina brandvarnare. Gör det till en vana att kontrollera att brandvarnaren fungerar då och då. För att kontrollera brandvarnaren trycker du på testknappen, brandvarnaren ska då pipa. Om den inte piper, byt batteri eller köp en helt ny brandvarnare.

Genom att klicka på länken nedan kan du enkelt skapa en återkommande SMS-påminnelse om att kontrollera att din brandvarnare fungerar.

Storstockholms brandförsvar vill passa på att önska alla trygga, goda och olycksfria helger.

 


Storstockholms brandförsvar
Skapat av: MSB och Jonas Nyström
Publicerat av: Jonas Nyström
Senast uppdaterat: 2015-11-30