Publicerad 2021-12-21

Storstockholms brandförsvar söker en brandinstruktör till Kista

Vi söker nu brandinstruktör på vikariat med placering på Kista brandstation. Rollen innebär både spännande och varierande arbetsuppgifter med goda möjligheter att vara med och påverka såväl arbetsuppgifter som planering.

Som brandinstruktör arbetar du med tonvikt på det förebyggande arbetet mot bränder och konsekvenser av bränder men även andra olyckor. Du arbetar aktivt för att skapa och bibehålla en god relation till våra invånare och dem som verkar inom vårt område. Arbetet bedrivs i varierande miljöer så som, bostadsområden, skolor, fritidsgårdar, på evenemang mm. Det är ett fritt och varierande arbete med stor möjlighet att själv påverka hur arbetet skall bedrivas. Du kommer tillsammans med övriga brandinstruktörer planera hur, när och var aktiviteterna ska bedrivas under ledning av din arbetsledare.

Din roll

Som brandinstruktör är du en av en grupp medarbetare som har till uppgift att förmedla och instruera förebyggande brandkunskap till boende inom Stockholm stad samt till elever i skolor inom vårt område. I det operativa skedet med en bostadsbrand så arbetar du med information och trygghetsskapande åtgärder gentemot allmänheten. Du kommer även att arbeta med relationsskapande arbetsuppgifter gentemot barn och ungdomar.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

  • Har ett stort intresse av att arbeta och samverka med barn och ungdomar.
  • Gymnasiekompetens
  • Är motiverad att möta och samverka med personer och grupper med olika kulturella bakgrunder.
  • Har en stark vilja och drivkraft att skapa relationer samt att förmedla Storstockholms brandförsvars budskap.
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • Har B-körkort.

Meriterande

  • Kunna kommunicera på ett eller flera utomeuropeiska språk.
  • Erfarenhet av arbete med ungdomar eller annan uppsökande verksamhet.
  • Tidigare erfarenhet av informationsarbete/utbildningsarbete.
  • Goda datakunskaper.

Villkor

Tidsbegränsad anställning till och med 2022-12-31. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Södermanland, Västmanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till den tjänst vi söker och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Du ansöker genom att klicka på knappen "Ansök" i menyn till höger och fylla i ansökningsformuläret. Ladda upp ditt CV, personliga brev och kopia (bild) på ditt körkort. Senast 30 januari 2022 vill vi ha din ansökan. Diarienummer för den utlysta tjänsten är: 211–1321/2021. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:
Bengt Tersler, arbetsledare, 08-454 88 15 eller bengt.tersler@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare lokalt hos Storstockholms brandförsvar kan nås via växel 08-454 87 00.