Storstockholms brandförsvar söker analytiker

Storstockholms brandförsvar söker analytiker till avdelningen för analys och inriktning. Vi söker dig som vill leda utvecklingen av Sveriges största brandförsvar.

Avdelningen för analys och inriktning är placerad på Johannes brandstation och leds direkt av räddningschefen. Avdelningen ansvarar för att analysera verksamheten, skapa inriktningsunderlag för förbundets övriga avdelningar, utveckla förbundets verksamhet och leda olika typer av projekt.

Din roll

Som analytiker ansvarar du för att tillsammans med avdelningen analysera och utreda brandförsvarets verksamhet samt ta fram underlag till beslut. Utgångs­punkten är analys och kunskap om samhällets och omvärldens utveckling. Du kommer antingen själv eller tillsammans med andra på avdelningen att leda eller stödja analysen av olika delar av verksamheten samt skapa inriktnings- och beslutsunderlag för förbundsledning och övriga avdelningar.

Storstockholms brandförsvar analyserar ständigt olika delar av verksamheten för att säkerställa att vi är ändamålsenligt utformade. Uppdragen spänner således från att analysera eventuella införanden av ny utrustning på släckbilarna till att göra framtidsanalyser och riskbildsanalyser av förbundets geografiska verksamhetsområde.

Vem är du?

Du är strukturerad och van att analysera verksamhet på strategisk och inriktande nivå. Du har en god analytisk förmåga, har en god social förmåga samt är van att samarbeta. Du kan också uttrycka dig väl i tal och i skrift.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektiv­avtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

  • Du är ingenjör, civilingenjör, nationalekonom, företagsekonom eller har annan akademisk utbildning eller kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av att arbeta strategiskt med analys, planering, genomförande och uppföljning.
  • Erfarenhet av att sammanställa och analysera fakta.
  • Erfarenhet och intresse av att arbeta med omvärldsbevakning.
  • Stark drivkraft att arbeta med analysfrågor.

Meriterande

I prioritetsordning.

  • Erfarenhet av analysarbete från annan offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av att arbeta i kommunal räddningstjänst.
  • Erfarenhet av projektledning.

Villkor

Tillsvidareanställning som analytiker. Anställningen är heltid med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Anställnings­villkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Västmanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som analytiker och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 15 april 2018 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: 211-340/2018. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju i slutet av april 2018.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Peter Arnevall, tillförordnad räddningschef, telefon: 070-764 88 37 eller e-post: peter.arnevall@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare lokalt hos Storstockholms brandförsvar nås vi växel 08-454 87 00.