Publicerad 2021-07-09

Storstockholms brandförsvar söker arbetsledare för brandinstruktörer

Vi söker nu en arbetsledare till vår verksamhet med brandinstruktörer på Kista brandstation. Rollen kommer innefattas av ett spännande och varierande arbete. Brandinstruktörerna arbetar främst med brandförbyggande verksamhet men även med olycksförebyggande frågor.

En stor del av arbetsuppgifterna omfattas av relationsskapande verksamhet, både ur ett förebyggande perspektiv men också genom händelsebaserade insatser. Du arbetar aktivt för att skapa och bibehålla en god relation till de som bor och vistas i våra prioriterade områden. Arbetet bedrivs i varierande miljöer såsom, bostadsområden, skolor, fritidsgårdar, på evenemang mm.

Din roll

I din roll som arbetsledare för brandinstruktörer har du till uppgift att planera, leda och fördela det dagliga arbetet i gruppen mot målet att minska antalet bostadsbränder. En viktig del i arbetet är kontakten med bostadsbolagen där arbetsledaren är sammankallande i arbetsgruppen.

Uppföljning och rapportering vidare till styrgruppen ingår i arbetsledarens ansvar.

Arbetsledaren kommer hålla medarbetarsamtal samt prestationssamtal med medarbetarna i gruppen. Enhetschefen på Kista brandstation är din närmaste chef och den du rapporterar till.

Vem är du?

Som arbetsledare ska du på egen hand planera, genomföra och följa upp arbetet. Du har en förståelse för grupprocesser och hur man skapar engagemang och delaktighet. Du ska även kunna kommunicera på ett tydligt sätt så att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

 • Lägst avslutad godkänd gymnasieutbildning
 • Dokumenterad erfarenhet av arbetsledning under minst 1 år
 • Erfarenhet av administrativt arbete
 • Van IT-användare
 • Goda svenska kunskaper i tal och skrift
 • B-körkort

Meriterande

 • Erfarenhet från en blåljusorganisation.
 • Kunna kommunicera på ett eller flera utomeuropeiska språk.

Villkor

 • Anställning som arbetsledare
 • Anställningsform: tillsvidareanställning
 • Tillträde enligt överenskommelse.
 • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som arbetsledare för brandinstruktörer och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan med bifogat CV och personligt brev vill vi ha senast 8 augusti 2021. Diarienummer för den utlysta tjänsten är 211-646/2021. För att ansöka klickar du på knappen "Ansök" i menyn till höger och fyller därefter i ansökningsformuläret och laddar upp dina filer.

Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Enhetschef Kista brandstation, Malin Sundström 070-764 88 68 malin.sundstrom@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.