Storstockholms brandförsvar söker en avdelningschef för riskhantering

Vi söker dig som är strategisk och har en helhetssyn och vill vara med och skapa goda förutsättningar för Storstockholms brandförsvar att rädda liv när olyckan händer. Du kommer vara placerad på Johannes brandstation i centrala Stockholm. Avdelningen för riskhantering arbetar med förebyggande brandskyddsarbete i syfte att förhindra olyckor och risker i samhället.

Din roll

I ditt arbete på avdelningen för riskhantering är du med och bidrar till vårt viktiga samhällsuppdrag – att göra Stockholmsregionen tryggare.  I rollen som avdelningschef arbetar du nära tillsammans med avdelningens två enhetschefer med att planera och leda avdelningens arbete. Vid avdelningen arbetar ett fyrtiotal kvalificerade medarbetare.

Vidare kommer du även att arbeta med följande uppgifter:

  • Som en del av ledningsgruppen tillsammans forma SSBF:s strategiska uppdrag och framtid.
  • Driva och ansvara för ett flertal självständiga processer inom ramen för SSBF:s myndighetsutövning.
  • Arbeta och planera mot uppsatta mål i verksamhetsplan samt följa upp och redovisa avdelningens resultat.
  • Coacha avdelningens chefer och medarbetare i den dagliga verksamheten.
  • Bistå andra avdelningar med verksamhetsspecifika kunskaper vid förfrågan.

Vem är du?

Som person är du strategisk, beslutsam och har en helhetssyn där du kan sätta den egna verksamheten i ett större sammanhang. Vi ser det som viktigt att du har lätt att samarbeta och att ledarskap är något som känns naturligt för dig. För att lyckas i rollen behöver du känna dig trygg med att arbeta med mål och resultatstyrning.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

Du har god kännedom om styrning och ledning i offentlig miljö. Flerårig erfarenhet av att leda och följa upp komplicerade processer inom ramen för myndighetsutövning. Vi vill också att du har erfarenhet av arbete på ledningsgruppsnivå. Att kunna kommunicera med såväl politiker som medborgare är ytterligare ett krav som vi ser som viktigt för tjänsten.

Då arbetet som avdelningschef bland annat innebär att du driver flera självständiga processer vill vi att du har goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. För tjänsten krävs också adekvat högskoleutbildning med examen.

Villkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Tillträde enligt överenskommelse.
  • Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 2 oktober 2019 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer 211-804/2019. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Christa Johansson, HR-specialist, på telefon 070-764 88 10 eller e-post christa.johansson@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare