Storstockholms brandförsvar söker en biträdande chef för räddningsavdelningen

Vi söker dig som är kreativ och strategisk och vill vara med och skapa goda förutsättningar för Storstockholms brandförsvar att rädda liv när olyckan händer. Du kommer vara placerad på Johannes brandstation i centrala Stockholm och arbeta som biträdande chef på vår största avdelning där mer än 500 personer inom den utryckande verksamheten ingår.

Din roll

I ditt arbete på räddningsavdelningen är du med och bidrar till vårt viktiga samhällsuppdrag – att göra Stockholmsregionen tryggare. I rollen som biträdande avdelningschef arbetar du tillsammans med avdelningschefen med att se till att leverera en väl fungerande räddningsorganisation till Storstockholms brandförsvar. Du träder in och ersätter avdelningschefen vid behov och har ett övergripande ansvar för att planera, utveckla, leda, samordna, genomföra och följa upp verksamheten. Arbetet sker i nära samarbete med såväl andra chefer som ekonomi och HR.

Vidare kommer du även att arbeta med följande uppgifter:

  • På ett strategiskt sätt planera för och skapa förutsättningar att förändra och effektivisera befintliga metoder, processer och arbetssätt.
  • Arbeta och planera mot uppsatta mål i verksamhetsplan samt följa upp och redovisa avdelningens resultat.
  • Tillsammans med avdelningschefen aktivt leda och coacha avdelningens övriga chefer och medarbetare i den dagliga verksamheten.
  • Aktivt delta i möten och förhandlingar med våra arbetstagarorganisationer.
  • På ett kreativt sätt vara drivande i miljö- och arbetsmiljöfrågor i syfte att utveckla verksamheten i positiv riktning.Bistå andra avdelningar med verksamhetsspecifika kunskaper vid förfrågan.
  • Representera organisationen vid interna och externa sammankomster.

Vem är du?

Som person är du strategisk, beslutsam och har en helhetssyn där du kan sätta den egna verksamheten i ett större sammanhang. Vi ser det som viktigt att du har lätt att samarbeta och att ledarskap är något som känns naturligt för dig. För att lyckas i rollen behöver du känna dig trygg med att arbeta med mål och resultatstyrning.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

Du har erfarenhet och goda kunskaper från räddningstjänst. Du har också ledarskapserfarenhet med goda referenser. Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är en förutsättning.

Meriterande

Högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi eller HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Villkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Tillträde enligt överenskommelse.
  • Vi tillämpar individuell lönesättning.

Eftersom befattningen är placerad i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 2019-03-26 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer 211-261/2019. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Niklas Nordenskär, chef för räddningsavdelningen, telefon 070-764 89 55 eller e-post: niklas.nordenskar@ssbf.brand.se.

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.