Publicerad 2021-08-30

Storstockholms brandförsvar söker biträdande enhetschef till Räddningscentral Mitt

Nu söker vi en biträdande enhetschef till Räddningscentral Mitt (RC Mitt) som ansvarar för och leder räddningsresurser i 25 kommuner inom fyra län, på uppdrag av sju räddningstjänster. Det här är ett uppdrag för dig som vill vara med att utveckla och driva en av Sveriges största räddningscentraler. Vi söker dig som är van att arbeta med ledarskap och som har en bra känsla för personal- och driftsfrågor.

Din roll

Som biträdande enhetschef vid RC-Mitt i Storstockholms brandförsvar arbetar du direkt under enhetschefen för RC-Mitt. Du kommer att ha ett stort ansvar för personal- och driftsfrågor.

Ditt uppdrag är att leda och utveckla arbetet i räddningscentralen. Vi vill att du tar ett stort ansvar för och arbetar med fokus på verksamhetskvalitet och den interna strukturen i räddningscentralen gällande driftsfrågor.

Du ansvarar tillsammans med enhetschefen för ett fyrtiotal medarbetare och har ett direkt personalansvar för fyra gruppansvariga ledningsbefäl. Du leder och coachar medarbetarna så att enheten når sina mål.

Som biträdande enhetschef kommer du även vara delaktig i arbetet med utvecklingsfrågor, verksamhetsplanering och uppföljning, budget, arbetsmiljö och miljökrav, som leds av enhetschefen. Till hjälp har du och enhetschefen en ledningsgrupp bestående av fyra gruppansvariga ledningsbefäl.

Som biträdande ledningschef ingår du även i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med avdelningschef, enhetschefer och teknikhandläggare.

Vem är du?

Som person är du mål- och resultatorienterad och har lätt för att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.  Du är social och kommunikativ, vilket innebär att du lyssnar och tar till dig medarbetarnas förslag samtidigt som du är tydlig och rak i din kommunikation. Du uppnår resultat genom ett inkluderande ledarskap där du tar tillvara på drivkraften hos medarbetarna, inspirerar dem och coachar dem utifrån Storstockholms brandförsvars gemensamma värdegrund.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en utvecklande miljö att växa i, som i takt med samhällets föränderliga krav alltid levererar kvalité. Vi prövar gärna nya idéer som vi justerar och utvecklar efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

  • Flerårig dokumenterad chefs- eller arbetsledarerfarenhet
  • Relevant universitets- eller högskoleutbildning, alternativt annan utbildning i kombination med relevant yrkeserfarenhet som arbetsgivaren anser är likvärdig

Meriterande

  • Flerårig erfarenhet av produktions-/driftansvar inom larm- och ledningscentral eller likvärdigt
  • Ledarskapsutbildning
  • Flerårig erfarenhet från blåljusverksamhet

Villkor

  • Anställning som biträdande enhetschef för RC- Mitt
  • Anställningsform: tillsvidare
  • Tillträde enligt överenskommelse.
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB
  • Befattningen är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning. Säkerhetsprövningen omfattar bakgrundskontroll och säkerhetssamtal som genomförs av SSBF anlitad extern part samt en registerkontroll hos säkerhetspolisen.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner. I RC- Mitt ingår, förutom Storstockholms brandförsvar, Uppsala brandförsvar, Räddningstjänsten Enköping-Håbo, Brandkåren Attunda, Räddningstjänsten Sala-Heby, Räddningstjänsten Gotland och Räddningstjänsten Norrtälje.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Vi ser fram emot att höra vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som biträdande enhetschef och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan skickar du in genom att klicka på knappen ”Ansök” i menyn till höger. Fyll därefter i dina kontaktuppgifter och ladda upp dina filer, CV och personligt brev. Diarienummer för den utlysta tjänsten är: 211–729/2021 och sista ansökningsdatum är 26 september. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Mikael Dahl Enhetschef RC- Mitt

070–7623770, mikael.dahl@ssbf.brand.se

Lena Drakenberg Avdelningschef Ledning och Samverkan.

070–7648882, lena.drakenberg@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.