Storstockholms brandförsvar söker brandingenjörer

Stockholmsregionen är Sveriges mest expansiva region vars snabba tempo och komplexitet innebär stora utmaningar inom räddningstjänsten och samhällsbyggnadsområdet. Storstockholms brandförsvar är en del i flertalet större projekt som t.ex. Förbifart Stockholm, Nya Slussen, Nya Centralstationen och utbyggnaden av tunnelbanan, vilka innehåller hela spannet från planering, genomförande och driftskede med olyckshantering i vardagen.

Parallellt med nya projekt finns den befintliga miljön med undermarksanläggningar, höga byggnader, äldre stadskärnor, industrier, sjöfart, skärgård, landsbygd, väg, järnväg och flygplatser som också måste hanteras. Vi samverkar, leder och är kravställande i vissa frågor, vilket innebär stora utmaningar för organisationen och för medarbetare hos SSBF. Det är det som gör denna region, detta verksamhetsområde och framförallt SSBF både roligt och spännande.

Om du är en person som vill arbeta i Sveriges största räddningstjänstförbund och delta i vårt arbete, lära dig massor och skapa erfarenheter, är vi övertygade om att du kommer att trivas med de uppdrag, den gemenskap och de utmaningar som vi kan erbjuda. Välkommen till oss!

Din roll

Vi söker nu nya medarbetare till enheten för Samhällsbyggnad och särskilda uppdrag, som är en av enheterna i avdelningen Riskhantering. Tjänsterna är inriktade mot förebyggande arbete inom samhällsbyggnadsområdet, vilket bland annat innebär kontakt med kommuner, konsulter och byggherrar i frågor som berör räddningstjänst, byggnadstekniskt brandskydd, samhällsplanering och riskhantering.

Som medarbetare har du stor möjlighet att påverka, driva och utveckla frågor inom ett brett område samt även specialisera dig om något som just du verkligen är intresserad av. Du har som medarbetare möjlighet att arbeta operativt i t.ex. stabs-, media- och analysfunktioner för att stötta en pågående räddningsinsats. Du som har rätt formell kompetens har även möjlighet att söka vidare internt för att arbeta med yttre eller inre räddningsledning i SSBF.

Enheten har även uppdrag att samordna och utreda olyckors orsak och förlopp. Större utredningar genomförs i team och här kan du komma att bli en del, om intresse finns. Kunskapsnivån och kompetensen är hög hos medarbetarna och viljan att driva utveckling samt att lära ut är minst lika stor.

Sammantaget innebär det att det finns möjlighet till att både utveckla och bredda yrkesrollen inom enheten och inom organisationen genom att över tid arbeta inom olika verksamhetsområden.

Vem är du?

Du är utvecklingsorienterad, har självinsikt och samarbetar bra med andra människor. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har bra förståelse för komplexa frågor och sätter upp och håller tidsramar. Du väger samman olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Krav

  • Brandingenjörsexamen eller motsvarande kompetens som SSBF bedömer likvärdig.

Med likvärdig kompetens avses minst tre år eftergymnasial utbildning med akademisk examen inom något av områdena samhällsplanering, byggnadsteknik, infrastruktur, riskhantering eller krishantering.

Meriterande

  • Civilingenjörsexamen, inriktning Brandteknik eller Riskhantering, eller annan Civilingenjörsexamen som SSBF bedömer likvärdig.
  • MSB räddningstjänstutbildning för brandingenjörer (RUB)
  • Tidigare arbetslivserfarenheter inom områden som räddningstjänst, samhällsplanering, byggnadsteknik, infrastruktur, riskhantering eller krishantering.

Villkor

Vi söker nya medarbetare för tillsvidareanställning samt även vikariat (minst ett år). Placering är i centrala Stockholm på Johannes brandstation tillsammans med övriga kollegor på enheten.

Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal (Allmänna bestämmelser, AB), vilket är en trygghet för dig. Hos oss arbetar du generellt dagtid och 39,25 timmar/vecka, flexibel arbetstid och har minst 5 veckors semester. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Vi tillämpar individuell lönesättning och du tillträder enligt överenskommelse.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Södermanland, Västmanland och på Gotland.

Här träffar du två medarbetare som berättar mer om hur det är att jobba på enheten för samhällsbyggnad och särskilda uppdrag.

Ansökan

Din ansökan med personligt brev och CV, vill vi ha senast 2018-03-18 skickat till registrator@ssbf.brand.se. Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till de tjänster vi söker och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Märk ansökan med diarienummer 211-196/2018. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan.

Frågor

Har du några frågor eller vill prata med någon medarbetare på enheten för Samhällsbyggnad och särskilda uppdrag är du välkommen att kontakta: Jenny Ahlfont, Johan Stonegård eller Robin Haglund, via 08-454 87 00 alternativt

jenny.ahlfont@ssbf.brand.se

johan.stonegard@ssbf.brand.se

robin.haglund@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare lokalt hos Storstockholms brandförsvar nås vi växel 08 – 454 87 00