Storstockholms brandförsvar söker brandinstruktörer

Nu söker vi dig som vill arbeta som brandinstruktör. Rollen innebär både spännande och varierande arbetsuppgifter där kontakter med allmänhet är en stor och viktig del av arbetet. Ett arbete där du får vara med och göra skillnad och bidra till att rädda liv genom förebyggande arbete mot bränder och andra olyckor.

Som brandinstruktör arbetar du med tonvikt på det förebyggande arbetet mot bränder och konsekvenser av bränder men även andra olyckor. Du arbetar aktivt för att skapa och bibehålla en god relation till våra invånare och dem som verkar inom vårt område.

Arbetet bedrivs i varierande miljöer så som, bostadsområden, skolor, fritidsgårdar, på evenemang med mera. Det är ett fritt och varierande arbete med stor möjlighet att själv påverka både arbetsuppgifter och planering för hur arbetet ska bedrivas.

Du kommer tillsammans med övriga brandinstruktörer utgå från Kista brandstation och planera hur, när och var aktiviteterna ska bedrivas under ledning av din arbetsledare. 

Din roll

Du är en i en grupp av brandinstruktörer som har till uppgift att förmedla och instruera förbyggande brandskunskap till boende inom Stockholms stad samt till elever i skolor inom vårt område. Du kommer även att arbeta med relationsskapande arbetsuppgifter gentemot barn och ungdomar.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid. 

Krav

 • Genomförd gymnasieutbildning.
 • Är motiverad att möta och samverka med människor och grupper med olika kulturella bakgrunder.
 • Ett stort intresse av att arbeta och samverka med andra människor.
 • Har en stark vilja och drivkraft att skapa relationer samt att förmedla Storstockholms brandförsvars budskap.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
 • B-körkort.

Meriterande

 • Kunna kommunicera på ett eller flera utomeuropeiska språk.
 • Erfarenhet av arbete med ungdomar.
 • Tidigare erfarenhet av informationsarbete/utbildningsarbete.
 • Goda kunskaper i Microsoft Office. 
 • Bra kontaktnät eller annan förankring i Stockholms stads ytterområden.

Villkor

Tidsbegränsad anställning till och med 2020-12-31, med möjlighet till förlängning.

Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som xxx och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan med bifogat CV och eventuella betyg vill vi ha senast  20 oktober 2019 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: dnr 211-857/2019.

Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Malin Sundström, enhetschef, 08-454 88 15 eller malin.sundstrom@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.