Publicerad 2021-11-11

Storstockholms brandförsvar söker en drifttekniker inom IT

Nu söker vi en drifttekniker inom IT till vår helt nya interna IT-organisation. Rollen som drifttekniker IT på Storstockholms brandförsvar innebär att tillsammans med driftansvarig ansvara för hela den interna IT-driften. Vi söker dig som vill ta steget till ett intressant och spännande arbete där du bidrar till utvecklingen av Sveriges största räddningstjänst och där du får vara med och skapa trygghet för 1,4 miljoner storstockholmare.

Din roll

Under 2021 påbörjas arbetet med att bygga upp en helt ny IT-organisation inom Storstockholms brandförsvar. Vi rekryterar därför just nu en drifttekniker inom IT med placering på vårt huvudkontor som är beläget på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Rollen som drifttekniker IT på SSBF innebär att tillsammans med driftansvarig ansvara för hela den interna IT-driften. Du kommer att tillhöra avdelningen för verksamhetsstöd som innefattar IT, fastighet, inköp, fordon och ekonomi.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna är varierande och innefattar bland annat drift, systemadministration och en kontinuerlig utveckling av IT-miljön. I rollen ingår även support och felsökning av mer avancerad karaktär.

I rollen som drifttekniker IT kommer följande arbetsuppgifter ingå:

 • Serverdrift
 • Drift av interna nätverket (fysiska och trådlösa)
 • Utveckling och kvalitetshöjande åtgärder av servermiljön
 • Utveckling och kvalitetshöjande åtgärder av interna nätverket
 • Deltagare i SSBF:s olika digitaliseringsprojekt
 • Djup IT-teknisk systemkunskap om SSBF:s verksamhetssystem och dataflöden
 • 2nd- och 3rd-linesupport
 • Samarbete med IT-säkerhetsleverantören i server- och nätfrågor
 • Ansvar för utrustning i teknikutrymmen på brandstationerna
 • IT-säkerhet
 • Delta i och driva IT-utvecklingsprojekt

Vi ser gärna att du har erfarenhet från WMware, Clearpass, Aruba, SCCM, nätsegmentering, iDRAC, konfiguering av Switchar, uppsättning av WLAN, uppsättning av backup i Veeam, AD, certifikat-hantering, övervakning, hantering av databaskluster i MS SQL, FTP, managering av Exchange, hantera schemalagda jobb på servernivå och tjänster.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst fem års arbetslivserfarenhet i rollen som drifttekniker/driftansvarig eller motsvarande. Vi ser att du har en relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som SSBF bedömer som likvärdig. Du är erfaren vad gäller arbete med systemtester samt att sätta upp IT-miljöer från grunden. Det är relevant med arbetslivserfarenhet av utvecklingsprojekt inom IT.

Vi förutsätter att du har en mycket god teknisk förståelse samt att du har arbetat med olika tekniska IT-lösningar i praktiken. Du har även mycket goda kunskaper och erfarenheter av administration, backup, scripting och underhåll i MS SQL Server, samt goda kunskaper och erfarenhet av arbete med Windows Servermiljö.  Du besitter även goda nätverkskunskaper som t.ex. routrar och switchar.

Det är meriterande med flerårig och uppdaterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter där hela IT-leveransen är lagd internt. Erfarenhet inom IT-säkerhetsområdet och projektledarerfarenhet ser vi som stora plus.  

Om oss

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där 10 kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. SSBF är Sveriges största räddningstjänst och svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar SSBF för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

SSBF:s uppdrag är att skapa trygghet för de som bor, verkar och vistas i medlemskommunerna. I uppdraget ligger även att kontinuerligt bidra till en ökad riskmedvetenhet, minskad sårbarhet samt färre olyckor och skador i samhället. Vidare omfattar uppdraget att medverka som aktiv part i medlemskommunernas arbete kring civilt försvar samt att vara en aktiv och engagerad aktör inom Samverkan Stockholmsregionen.

Du erbjuds

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Tjänsten

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (39,15 h/vecka). Tillträde enligt överenskommelse.
 • Individuell lönesättning tillämpas.
 • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.
 • Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning och registerkontroll.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med HRM Affärsutveckling. Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev och CV.

Vi behandlar ansökningarna fortlöpande och ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 8 december 2021. För mer information om tjänsten vänligen kontakta HRM:s ansvariga konsult Albert Lundgren, albert.lundgren@hrmab.se, telefon: 070-236 36 99 eller ansvarig researcher Lisa Ivemark Schéle, lisa.ivemark.schele@hrmab.se, telefon: 070-238 00 31.

Du ansöker genom att klicka på "Ansök nu".