Storstockholms brandförsvar söker en förbundsdirektör

Nu söker Storstockholms brandförsvar (SSBF) en Förbundsdirektör som ska leda förbundets uppdrag att skapa trygghet för dem som bor, verkar och vistas i medlemskommunerna. SSBF är Sveriges största räddningstjänst med nästan 800 anställda och en ekonomisk omslutning på ca 600 mnkr.

Storstockholms brandförsvar (SSBF) är ett kommunalförbund som omfattar 10 kommuner; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. SSBF är Sveriges största räddningstjänst med nästan 800 anställda och en ekonomisk omslutning på ca 600 mnkr.

SSBF:s uppdrag är att skapa trygghet för dem som bor, verkar och vistas i medlemskommunerna. I uppdraget ligger även att kontinuerligt bidra till en ökad riskmedvetenhet, minskad sårbarhet, färre olyckor och skador i samhället. Vidare omfattar uppdraget att medverka som aktiv part i medlemskommunernas arbete kring civilt försvar samt att vara en aktiv och engagerad aktör inom Samverkan Stockholmsregionen.

Vi söker dig som vill leda och utveckla Sveriges största räddningstjänst. Du ska ha ett öppet och engagerat ledarskap med tydlig målfokusering. Du har en tydlig förmåga att samverka samt förverkliga medlemskommunernas målsättning inom räddningstjänstområdet och civilt försvar. Du är en kommunikativ ledare. Du ska vara öppen för externa kontakter och stimulera till samverkan såväl internt som med andra offentliga förvaltningar och organisationer.

Storstockholms brandförsvar söker en Förbundsdirektör

Vi söker dig som drivs av att jobba mot fastställda visioner, mål och riktlinjer. Du ska vara resultatorienterad och engagerad och ska kunna driva en organisation med ca 800 medarbetare. Du har ansvaret att utveckla och samordna Storstockholms brandförsvars organisation och ska ansvara för att verksamhetsmässiga och ekonomiska mål uppfylls och verkställs. För att lyckas i rollen som Förbundsdirektör ska du ha erfarenhet av ledarrollen på hög nivå och trivas med att ha det yttersta ansvaret för verksamheten.

Vi söker en ledare som ser helheter, är van vid att nå högt uppsatta mål och har haft ett övergripande budgetansvar med positivt resultat. Du ska ha förmåga att bygga ledarstrukturer och uppföljning som innefattar en organisation i olika nivåer och du är bra på att leda genom andra. Du har såväl intresse som förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation och du ska vara skicklig på att bygga relationer. Du ska ha förmågan att skapa ett förtroendefullt klimat som gynnar samarbete, samt driva viktiga utvecklingsfrågor såväl av organisation och kultur som av verksamheten.

Tjänsten: I rollen som Förbundsdirektör är du högsta tjänsteman i organisationen och du rapporterar direkt till direktionen som utgörs av förtroendevalda från våra medlemskommuner. Du samarbetar även nära medlemskommunernas kommundirektörer. Rollen är mångfacetterad med fokus på utvecklingsarbete inom organisationen. Utvecklingsarbete kräver kontinuerlig dialog med direktionen, medlemskommunerna, kommuninnevånarna och intresseorganisationer. Du har också en god dialog med de fackliga organisationerna och med den egna organisationen. Du ansvarar för att hantera strategiska ekonomifrågor, deltar i styrgrupper, beredningsgrupper samt förhandlingar internt och externt.

Kvalifikationer: Vi söker dig med minst 10 års arbetslivserfarenhet där du minst 5 år har jobbat i ledande position. Du är en driven ledare med erfarenhet från en större organisation med en roll som ”chef över chef” och med ekonomiskt ansvar. Du har erfarenhet från arbete med myndigheter, en god förståelse för samhället och förmågan att skapa relationer med politiker och samhällspåverkare.

Av vikt är vana av att arbeta med processer, utvecklings- och förändringsfrågor och kvalitet. Vi ser även att du har en akademisk utbildning eller likvärdig högre utbildning. Erfarenhet av kommunal räddningstjänst är meriterande liksom kunskap om kommunala kollektivavtal.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper:

  • Du kan ge och ta feedback och inger respekt genom öppenhet och ärlighet. Du är pålitlig, inger förtroende och når resultat.
  • Du kan ta beslut och stå för dem och litar på andra människor och deras förmågor.
  • Du har förmåga att arbeta målstyrt och har social kompetens.
  • Du kan leda i förändring och driva frågorna framåt och finna framkomliga vägar om du möter hinder.
  • Du är tydlig och rak, nytänkande och positiv samtidigt som du ger stabilitet, trygghet och struktur.

Anställningens omfattning: Anställningsform – tillsvidareanställning i förbundet och med ett 5-årigt förordnande som Förbundsdirektör 

Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Anställning: Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Placeringsort: Stockholm

B-körkort är ett krav

Tjänsten är säkerhetsklassad, och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning, enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen

I detta uppdrag samarbetar Storstockholms brandförsvar med HRM Affärsutveckling AB. Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Angela Rossi på 0739-50 48 19 alternativt angela.rossi@hrmab.se. För att ansöka, klicka på länken nedan. Senaste ansökningsdatum är den 23 augusti 2020.

Ansök här