Publicerad 2023-09-15

Storstockholms brandförsvar söker en upphandlare

Storstockholms brandförsvar söker nu en upphandlare till vårt inköpsteam. Du kommer att ansvara både operativt och administrativt för hela inköpsprocessen och vara placerad på vårt huvudkontor som är beläget på Johannes brandstation, nära Hötorget, i centrala Stockholm.

Din roll

Storstockholms brandförsvar (SSBF) behöver förstärka inköpsteamet och söker därför en upphandlare till ett omväxlande och intressant arbete. I rollen som upphandlare hos SSBF ansvarar du operativt och administrativt för hela inköpsprocessen i dina tilldelade upphandlingar. Du är en av tre upphandlare inom SSBF och kommer att upphandla en stor variation av varor och tjänster. Du ansvarar för att inköpen görs kostnadseffektivt och enligt lag om offentlig upphandling (LOU) samt att avtalen följs upp.

Som upphandlare kommer du att hantera hela inköpsprocessen, koordinera behovs- och marknadsanalyser, praktiskt upphandlingsarbete, leverantörsrelationer, driva kommande förändringar, genomföra förhandlingar, stötta chefer att följa upp leveranser mot avtal och avrop samt genomföra förnyade konkurrensutsättningar.

Arbetet innefattar att säkerställa att varor och tjänster upphandlas i enlighet med gällande regelverk. Du kommer självständigt att genomföra upphandlingar i samråd med beställare. Vidare är uppföljning och förvaltning av avtal viktiga delar i arbetet. Du bevakar nyheter och lagändringar inom området som kan påverka verksamheten och kommande upphandlingar och avtal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Planera, leda och genomföra upphandlingsprojekt av varor och tjänster i enlighet med gällande regelverk.
  • Utveckla affärsmodeller och avtalskonstruktioner i syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för goda leveranser.
  • Planera, leda och genomföra förhandlingar med leverantörer.
  • Avrop av varor och tjänster från gällande ramavtal.
  • Följa upp att uppföljning av avtal sker.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant arbetslivserfarenhet samt erfarenhet av offentlig upphandling tillsammans med goda kunskaper om tillämpning av LOU. Du har erfarenhet av inköpsprocessens alla delar samt kompetens inom avtalsrätt. Vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Det är meriterande med akademisk examen, utbildning inom upphandling/inköp och/eller utbildning inom avtalsrätt. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda projekt samt erfarenhet av att ställa miljökrav kopplat till upphandlingar alternativt kompetens inom miljöområdet.

Vi söker en självgående lagspelare som tar eget ansvar. Du är noggrann och har ett driv samt förmåga att blicka framåt. Du verkar inom ditt område, tänker nytt och gillar utveckling. Du har en god samarbetsförmåga, är kvalitetsmedveten och arbetar strukturerat. I ditt arbete är du självgående och kunnig inom ditt område.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi är mitt i en omfattande digital transformation som omfattar allt från modernisering av IT-infrastruktur till upphandling och implementering av nya verksamhetssystem och IT-funktioner. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal, vilket innebär en trygghet för dig. Vi kan erbjuda en meningsfull arbetsvardag tillsammans med engagerade kollegor, flexibla arbetstider och möjlighet till såväl livsstilssamtal som friskvård på jobbet. Även stora möjligheter till kompetensutveckling.

Villkor

  • Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (39,15 h/vecka). Tillträde enligt överenskommelse.
  • Individuell lönesättning tillämpas.
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där 10 kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. SSBF är Sveriges största räddningstjänst och svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar SSBF för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 31 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

SSBF:s uppdrag är att skapa trygghet för dem som bor, verkar och vistas i medlemskommunerna. I uppdraget ligger även att kontinuerligt bidra till en ökad riskmedvetenhet, minskad sårbarhet, färre olyckor och skador i samhället. Vidare omfattar uppdraget att medverka som aktiv part i medlemskommunernas arbete kring civilt försvar samt att vara en aktiv och engagerad aktör inom Samverkan Stockholmsregionen.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som upphandlare och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Du ansöker genom att  klicka på knappen "Ansökan" i menyn till höger. Fyll i dina kontaktuppgifter i ansökningsförmuläret och ladda upp ditt CV och personliga brev. Klicka därefter på "Skicka ansökan". Din ansökan vill vi ha senast 15 oktober 2023. Diarienummer för den utlysta tjänsten är: 211-658/2023. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som upphandlare eller har du andra frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Fredrik Lagerhorn, ekonomichef, telefon: 070-764 88 06 eller e-post: fredrik.lagerhorn@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare