Storstockholms brandförsvar söker en utbildningsadministratör

Storstockholms brandförsvar söker en kommunikativ och strukturerad utbildningsadministratör som brinner för utbildningsfrågor till våra utbildningar som bedrivs på Ågesta utbildningsanläggning söder om Stockholm.

Ågesta utbildningsanläggning är en av två utbildningsanläggningar inom Storstockholms brandförsvar. Här bedrivs utbildning av nyanställda brandmän och vidareutbildning av redan anställda brandmän.
Vi genomför även teoretiska och praktiska brandskyddsutbildningar för externa aktörer.

På Ågesta utbildningsanläggning ligger även Dyk-och materialdepån som ansvarar för inköp, service och reparationer av brandmateriel samt transporter av materiel och fordon

Din roll

Vi söker en utbildningsadministratör till våra utbildningar med huvudsaklig placering på Ågesta övningsanläggning. Din roll kommer innebära bokning av utbildning, lokaler, instruktörer och andra viktiga element i vårt bokningssystem Spectra.

Du kommer även på sikt att få arbeta med utbildningar, både på anläggningen och ute hos våra kunder med grundläggande brandskyddsutbildning, utrymningsövningar med mera. Övrig tid kommer tjänsten innehålla anläggningsvård och iordningställande av övningsområdet.

Vem är du?

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och särskilt att du:

 • Har god förmåga att kommunicera, både skriftligt och muntligt samt ser återkoppling som en naturlig del i arbetet.
 • Är strukturerad.
 • Är utvecklingsorienterad och arbetar ständigt med förbättringar.
 • Har förmågan att samverka inom och utom organisationen.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

 • Vi ser att du har utbildning inom Skydd mot olyckor (SMO) eller har arbetat som brandskyddstekniker med utbildningsuppdrag, alternativt andra utbildningar som Storstockholms brandförsvar bedömer som likvärdiga.
 • Har goda kunskaper i Officepaketet.
 • Har goda kunskaper om grundläggande brandskydd, Systematiskt brandskyddsarbete och utrymningsteorier.

Meriterande

 • Tidigare arbetslivserfarenheter inom områden som räddningstjänst, brandskydd, utbildning eller administration är meriterande.
 • Arbetat med olika bokningssystem tex Spectra.
 • Pedagogiska utbildningar.
 • C-kort, hjullastare, traktorkort.

Villkor

Placering på Ågesta utbildningsanläggning söder om Stockholm. Anställningsformen är tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Anställnings­villkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Stockholmsregionen är Sveriges mest expansiva region vars snabba tempo och komplexitet innebär stora utmaningar inom räddningstjänsten och samhällsbyggnadsområdet.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Ansökan

Din ansökan med personligt brev och CV, vill vi ha senast 2019-03-31 skickat till registrator@ssbf.brand.se. Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig för tjänsten som utbildningsadministratör och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Märk ansökan med Diarienummer 211-133/2019

Frågor

Har du några frågor är du välkommen att kontakta, Fredrik Letzler, enhetschef: fredrik.letzler@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.