Storstockholms brandförsvar söker enhetschefer till Åkersberga och Brännkyrka brandstationer

Nu söker vi dig som vill vara med och skapa trygghet för 1,2 miljoner storstockholmare! Som enhetschef på en brandstation är du inte bara en viktig kugge i Sveriges största räddningstjänst utan även en del av en stark gemenskap där alla arbetar för att skapa trygghet och rädda människoliv - dygnet runt, 365 dagar om året.

Din roll

Ditt uppdrag är att leda och utveckla arbetet på brandstationen. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp enhetens verksamhet. Du leder och coachar medarbetarna så att enheten når sina mål, såväl sett till verksamhetsresultat och miljökrav som till att skapa arbetsglädje och en god arbetsmiljö. Till din hjälp har du en ledningsgrupp bestående av fyra drivna och engagerade brandmästare.

Som enhetschef ansvarar du för verksamhet, medarbetare, budget, arbetsmiljö och miljökrav. Du har ansvar för totalt 40 medarbetare, med ett direkt personalansvar för fyra brandmästare och rapporterar direkt till avdelningschefen för räddningsavdelningen samt ingår själv i dennes ledningsgrupp. Inom räddningsavdelningen finns 14 brandstationer med heltidsanställda, 2 stationer med deltidsanställda och utbildningsverksamhet vid två övningsanläggningar.

Vem är du?

Som person är du mål- och resultatorienterad och har lätt för att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är social och kommunikativ, vilket innebär att du lyssnar och tar till dig medarbetarnas förslag samtidigt som du är tydlig och rak i din kommunikation. Du uppnår resultat genom ett inkluderande ledarskap där du tar tillvara på drivkraften hos medarbetarna, inspirerar dem och coachar dem utifrån vår gemensamma värdegrund. Storstockholms brandförsvar är till för medlemskommunerna och medborgarna. Därför behöver du vara väl förtrogen och lojal med de politiska uppdragen och gentemot medlemskommunernas och medborgarnas behov avseende SSBF:s tjänster.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

Du har en relevant utbildning för tjänsten, och minst två års dokumenterad chefs- eller arbetsledarerfarenhet från blåljusorganisationer eller annan organisation som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kommunal räddningstjänst.

Villkor

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Tillträde: enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar ansvarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 2019-12-17 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer 211-1079/2019. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan.

Frågor

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Fredrik Lagerhorn på telefon 070-764 88 06 eller via e-post fredrik.lagerhorn@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare lokalt hos Storstockholms brandförsvar kan nås via växel 08-454 87 00.

 

Välkommen med din ansökan!