Storstockholms brandförsvar söker enhetschef till avdelningen riskhantering

Stockholmsregionen är Sveriges mest expansiva region vars snabba tempo och komplexitet innebär stora utmaningar inom räddningstjänsten och samhällsbyggnadsområdet. Nu söker vi en målinriktad och kommunikativ enhetschef som vill leda medarbetarna i enheten samhällsbyggnad och särskilda uppdrag hos Storstockholms brandförsvar - en organisation som skapar trygghet för 1,2 miljoner storstockholmare dygnet runt.

Din roll

Vi söker nu enhetschef till enheten för samhällsbyggnad och särskilda uppdrag, som är den ena av två enheter i avdelningen riskhantering där främst brandingenjörer och brandinspektörer arbetar. Enhetens uppdrag är inriktade mot förebyggande arbete inom samhällsbyggnadsområdet, vilket bland annat innebär kontakt med våra medlemskommuner, konsulter och byggherrar i frågor som rör räddningstjänst, byggnadstekniskt brandskydd, samhällsplanering och riskhantering.

Storstockholms brandförsvar är en del i flertalet större projekt som exempelvis Förbifart Stockholm, Nya Slussen, Nya Centralstationen och utbyggnaden av tunnelbanan. Projekten innehåller hela spannet från planering och genomförande till driftskede med olyckshantering i vardagen. Parallellt med nya projekt finns den befintliga miljön med, äldre stadskärnor, höga byggnader, industrier, undermarksanläggningar, sjöfart, skärgård, landsbygd, väg, järnväg och flygplatser.

Enheten har också uppdrag att samordna och utreda olyckors orsak och förlopp, tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor samt samordning av tillståndsprocessen enligt lag om brandfarliga och explosiva varor. Kunskapsnivån och kompetensen är hög hos medarbetarna och viljan att driva utveckling samt att lära ut är minst lika stor.

Som enhetschef i Storstockholms brandförsvar har du verksamhet, budget och personalansvar. Du ansvarar för att enheten utvecklas genom att stödja medarbetarnas arbete med ständiga förbättringar. Du ansvarar för planering och uppföljning och ingår i avdelningen riskhanterings ledningsgrupp.

Vem är du?

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och särskilt att du:

  • I ditt ledarskap får andra att utvecklas och växa.
  • Har god förmåga att kommunicera, både skriftligt och muntligt och ser återkopplingen som en naturlig del i ledarskapet.
  • Är mål- och resultatorienterad.
  • Är strukturerad och sätter upp och håller tidsramar.
  • Är utvecklingsorienterad och arbetar ständigt med förbättringar i verksamheten.
  • Har förmågan att samverka inom och utom organisationen.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi eftersträvar att våra medarbetare har bra balans mellan arbete och privatliv och erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

Civilingenjörsexamen inriktad mot riskhantering, brandingenjörsexamen eller motsvarande kompetens som Storstockholms brandförsvar bedömer likvärdig.

Tidigare arbetslivserfarenheter inom områden som räddningstjänst, samhällsplanering, riskhantering eller krishantering.

Meriterande

  • Dokumenterad chefserfarenhet.
  • Ledarskapsutbildning.

Villkor

Placering centralt i Stockholm på Johannes brandstation. Anställningsformen är tillsvidare och tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Anställnings­villkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Då befattningen är placerad i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Här träffar du två medarbetare som berättar mer om hur det är att jobba på enheten för samhällsbyggnad och särskilda uppdrag.

Ansökan

Din ansökan med personligt brev och CV, vill vi ha senast 09 november 2018 skickat till registrator@ssbf.brand.se. Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig för tjänsten som enhetschef och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Märk ansökan med dnr: 211-2160/2018.

Frågor

Har du några frågor är du välkommen att kontakta, David Nyman, avdelningschef, 070-764 88 92.

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Christa Johansson, HR-specialist, 070-764 88 10.

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.