Publicerad 2021-06-15

Storstockholms brandförsvar söker enhetschef till Kista brandstation

Nu söker Storstockholms brandförsvar en enhetschef till Kista brandstation. Vi söker dig som vill ta ansvar och vara med och utveckla verksamheten. Vi erbjuder en chefsroll med många intressanta och utmanande arbetsuppgifter. Det här är ett uppdrag för dig som vill ha ett spännande arbete med stort ansvar där du bidrar till utvecklingen av Sveriges största brandförsvarsförbund.

Din roll

Ditt uppdrag och din roll är att leda och utveckla arbetet på brandstationen. Du ansvarar för att planera, genomföra och följa upp enhetens verksamhet. Du leder och coachar medarbetarna så att enheten når sina mål, sett till såväl verksamhetsresultat och miljökrav som till att skapa arbetsglädje och en god arbetsmiljö. Till din hjälp har du en ledningsgrupp bestående av fyra drivna och engagerade brandmästare.

Som enhetschef ansvarar du för verksamhetsplanering och uppföljning, budget, arbetsmiljö och miljökrav. Du har ansvar för ett fyrtiotal medarbetare och ett direkt personalansvar för fyra brandmästare. Du rapporterar direkt till avdelningschef för räddningsavdelningen och du ingår även i dennes ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer. Inom räddningsavdelningen finns 14 brandstationer med heltidsanställda medarbetare, två stationer med deltidsanställda medarbetare och utbildningsverksamhet vid två övningsanläggningar.

Vem är du?

Som person är du mål- och resultatorienterad och har lätt för att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är social och kommunikativ, vilket innebär att du lyssnar och tar till dig medarbetarnas förslag samtidigt som du är tydlig och rak i din kommunikation. Du uppnår resultat genom ett inkluderande ledarskap där du tar tillvara på drivkraften hos medarbetarna, inspirerar dem och coachar dem utifrån Storstockholms brandförsvars gemensamma värdegrund.

Storstockholms brandförsvar är till för medlemskommunerna och medborgarna. Därför behöver du vara väl förtrogen och lojal med de politiska uppdragen och gentemot medlemskommunernas och medborgarnas behov avseende Storstockholms brandförsvars tjänster.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

Du har en relevant utbildning för tjänsten, och dokumenterad chefs- eller arbetsledarerfarenhet från blåljusorganisationer eller annan organisation som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenheter av planering och uppföljning av ekonomiska resurser, arbetsmiljöarbete och samarbete med arbetstagarorganisationer.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kommunal räddningstjänst.

Villkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Tillträde: Enligt överenskommelse
  • Lön: Individuell lönesättning tillämpas
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.
  • Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning, enligt 3 kap i Säkerhetsskyddslagen.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Din ansökan med bifogat CV och personligt brev vill vi ha senast 8 augusti 2021. Diarienummer för den utlysta tjänsten är 211-570/2021. För att ansöka klickar du på knappen "Ansök" i menyn till höger och fyller därefter i ansökningsformuläret och laddar upp dina filer.

Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan.

Frågor

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta tf. biträdande avdelningschef Markus Gustavsson på telefon 070-764 88 38 eller via e-post: markus.gustavsson@ssbf.brand.se.

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.