Storstockholms brandförsvar söker enhetschef till Storstockholms räddningscentral

Vi söker nu dig som vill leda och utveckla arbetet på Storstockholms räddningscentral (SSRC). Enheten består av ett fyrtiotal kompetenta och drivna medarbetare. I samverkan larmar och leder vi sju räddningstjänster i fyra län och bidrar till att skapa trygghet för över 2,2 miljoner invånare.

Din roll

Vi söker nu dig som vill leda och utveckla arbetet på SSRC.

Enheten består av ca 40 medarbetare i befattningarna ledningsoperatör och ledningsbefäl. Du ansvarar för personal, ekonomi, och arbetsmiljön på enheten samt planering, utveckling och uppföljning av verksamheten.

En viktig del av arbetet utgörs av kvalitetsutveckling. Du ansvarar också för att förvalta och utveckla räddningscentralens samverkan med avtalspartners samt andra samverkande organisationer. Kvalitetsutveckling sker också genom utvecklingsprojekt under din ledning. Ledningsoperatörerna och ledningsbefälen har stor delaktighet i såväl planering, uppföljning som utveckling av verksamheten på enheten, varför en viktig del av ditt arbete är vägledning av och återkoppling till medarbetarna. Du har ett nära samarbete och stöd av ledningsbefälen och ansvarar för att vägleda, stötta och återkoppla till dem i deras ledarskap.

Vi arbetar i ett nära samarbete även inom avdelningen, vilket ger oss både energi och stöd i vårt arbete. Vid behov kan vi då även företräda varandra väl.

Vi lägger stor vikt vid samverkan med andra för att uppnå verksamhetsmålen för enheterna och avdelningen.

Vi söker dig som:

Är en samverkansorienterad person med god social och kommunikativ förmåga.

Har en personlig mognad och besitter kunskap och erfarenhet inom för tjänsten relevanta områden.

Har ett prestigelöst ledarskap och trivs med att samarbeta och bygga verksamhetsutveckling med stor delaktighet.

Bidrar aktivt och uttrycker dina åsikter samtidigt som du är lojal med fattade beslut och vårt uppdrag mot samhället.

Ser dina medarbetare som verksamhetens största och viktigaste tillgång.

Vill leda ett ambitiöst gäng som tycker att en professionell, trivsam och utvecklande arbetsplats är viktig. Tillsammans arbetar ni mål- och resultatinriktat med den hjälpsökande och våra samverkande organisationer i fokus.

Krav

Erfarenhet av arbete inom räddningstjänst.

Meriterande

  •  Chefs- eller arbetsledarerfarenhet.
  • Akademisk utbildning med inriktning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.
  • Ledarskapsutbildning.

Villkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund med de tio kommunerna Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Storstockholms brandförsvars uppdrag är att skapa trygghet för de som bor, verkar och vistas i våra medlemskommuner.

Storstockholms räddningscentral ansvarar för larm och ledning i samverkan med våra samverkanspartners i räddningsregionen som består av Storstockholms brandförsvar, Räddningstjänsten Gotland, Brandkåren Attunda, Räddningstjänsten Norrtälje, Räddningstjänsten Sala-Heby, Räddningstjänsten Enköping-Håbo och Uppsala brandförsvar.

Ansökan

Välkommen med din ansökan till oss! Skicka din ansökan med bifogat CV senast 2018-06-03
till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: Dnr 211-950/2018. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Lena Drakenberg, avdelningschef ledning och samverkan, telefon: 070-764 88 82 eller e-post: lena.drakenberg@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Namn och kontaktuppgifter alternativt fackliga företrädare lokalt hos Storstockholms brandförsvar kan nås via växel 08-454 87 00.