Publicerad 2022-01-11

Storstockholms brandförsvar söker en erfaren IT drifttekniker

Under 2021 påbörjades arbetet med att bygga upp en helt ny IT-organisation inom Storstockholms brandförsvar. Vi rekryterar därför just nu en erfaren drifttekniker inom IT med placering på vårt huvudkontor som är beläget på Johannes brandstation i centrala Stockholm. Är du den vi söker?

Storstockholms brandförsvar har beredskap dygnet runt i våra tio medlemskommuner. Verksamheten innefattar räddningstjänst vid brand eller nödläge, förebyggande arbete för att minska bränder och olyckor i samhället och tillsyn av exempelvis skolor och sjukhus.

Vi svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, delar av Södermanland, Västmanland och på Gotland.

Vår verksamhet omfattar 16 brandstationer och tio räddningsvärn. Vi har personal i beredskap dygnet runt. Beredskap finns även i form av olika specialfunktioner, såsom räddningsdykning och internationell snabbinsatsstyrka.

Din roll

I rollen som drifttekniker ingår du i vårt IT-team som består av nio personer, som tillsammans ansvarar för all drift och support och i det dagliga är ni två personer som arbetar operativt med driften. Arbetet inom drift är omväxlande och innefattar såväl daglig drift och förvaltning av servrarna som löpande utveckling och förbättringar rörande servermiljön. Jobbet med felsökning och felavhjälpning samt proaktivt arbete för att förebygga problem är varierat. Du arbetar nära vår support och hjälper dem när det är mer avancerade och driftrelaterade problem. Säkerhet är viktigt hos oss och för att säkerställa IT-säkerheten arbetar du tillsammans med vår säkerhetsansvarige kring såväl server- som nätfrågor. Vidare kommer du att vara delaktig i och drivande i olika IT-projekt för att ständigt förbättra vår IT-miljö. Utöver driftrelaterade delar kommer du även att arbeta med vårt nätverk som är både trådat och trådlöst samt med den utrustning som finns i teknikutrymmena på brandstationerna.

Krav och meriter

För att lyckas i rollen ser vi att du har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande flerårig dokumenterad arbetserfarenhet, som SSBF anser relevant, av serverdrift. Du har flerårig erfarenhet av arbete med serverdrift och goda kunskaper samt erfarenhet av arbete med MS Server, VMware, SCCM, MS SQL samt AD och Exchange, på driftnivå. Scripting och hantering av schemalagda jobb är naturliga delar i ditt arbete likaväl som övervakning av servermiljön och nätverket. Vidare har du god kunskap och erfarenhet av arbete med backup, rörande såväl uppsättning som daglig backup-hantering. Då all vår dokumentation är på svenska är det viktigt att du hanterar både svenska som engelska i såväl tal som skrift.

Om du har kunskap och erfarenhet av arbete med nätverk ser vi det som meriterande. Det är även positivt om du har kunskap och/eller erfarenhet av arbete med Clearpass, Aruba, nätsegmentering, iDRAC, FTP, Linux samt switching/routing.

Vem är du?

Som person är du social, kommunikativ och driven. Du har ett stort intresse av att omvärldsbevaka inom driftområdet och vill ständigt förbättra och effektivisera. Det är viktigt att du är prestigelös och att du tycker om att samarbeta för att tillsammans leverera den bästa IT:n till verksamheten.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är tjänsten säkerhetsklassad och säkerhetsprövning kommer genomföras före anställning.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Ansökan

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, e-post: jen.scheffel@p4it.se, telefon: 0733-118798 alternativt Louise Hagen Furugård, e-post: louise.furugard@p4it.se, telefon: 0733-118726.

Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!

P4IT Search & Recruitment - Erfaren IT drifttekniker till Storstockholms brandförsvar

Välkommen!