Storstockholms brandförsvar söker ingenjörer till riskhanteringsavdelningen

Vill du rädda liv genom att minska risken för – och minimera konsekvenserna av – bränder och olyckor? Vill du bidra till ett säkrare och tryggare Stockholm genom att jobba med byggnadstekniskt brandskydd och riskhanteringsfrågor i samhällsbyggnadsprojekt? Då kan vi erbjuda dig en självständig och utvecklande roll i en händelserik arbetsmiljö.

Vad innebär rollen?

I rollen som brandingenjör på enheten för samhällsbyggnad är du brandförsvarets representant i flera större samhällsbyggnadsprojekt. Här överför du räddningstjänstens erfarenheter till olika organisationer och myndigheter, och ser till att de lösningar som projekteras i plan- och byggprocessen fungerar i verkligheten. För att hela tiden öka vår samlade kunskap drar vi lärdom av olyckor som faktiskt inträffar, genom att utreda orsak och förlopp.

I jobbet finns även möjlighet att arbeta myndighetsutövande med tillsyn och tillståndsgivning för brandfarliga och explosiva varor. Vid större pågående räddningsinsatser kan du också få bidra genom att arbeta i olika stabsfunktioner i vår räddningscentral. En viktig del av rollen handlar också om stöd- och rådgivning till allmänheten.

Stockholmsregionens komplexitet innebär stora utmaningar för räddningstjänsten. Du är inte bara med och utvecklar framtidens brand- och olycksskydd – du får också utveckla vår verksamhet och se till att vi är en räddningstjänst i framkant. Organisationens storlek erbjuder goda möjligheter att specialisera dig utifrån dina intresseområden. Hos oss blir du en del av en grupp med specialister som bevakar och behärskar olika frågeområden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, alternativt ett vikariat (minst ett år). Du kommer huvudsakligen att arbeta på Johannes brandstation, i centrala Stockholm.

Vem är du?

Du har brandingenjörsexamen, ingenjörsexamen inom samhällsbyggnadsteknik eller kompetens som Storstockholms brandförsvar bedömer likvärdig. Det är meriterande med civilingenjörsexamen med inriktning brandteknik eller riskhantering. Tidigare arbetslivserfarenhet inom områden som räddningstjänst, byggnadsteknik, samhällsplanering, infrastruktur, riskhantering eller krishantering är också värdefull för oss.

Som person är du utvecklingsorienterad, har god självinsikt och integritet och samarbetar bra med andra människor – både inom organisationen och utanför. För att lyckas i rollen måste du ha både viljan att påverka, driva och utveckla frågor inom det förebyggande området – självständigt och i team – och förmågan att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Utöver att kunna hantera komplexa riskfrågor, måste du också ha förmågan att kommunicera dem till många olika parter.

Vad erbjuder vi?

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner, snabb utvecklingstakt och vågar prova nya idéer som ändras och utvecklas efter hand. Som arbetsgivare är vi måna om – och jobbar aktivt för – att våra medarbetare ska kunna utvecklas och ha en bra arbetsmiljö. Vi erbjuder två timmars träning på arbetstid i veckan och möjligheten att semesterväxla till totalt sex veckors semester.

Är du intresserad?

Skriv och berätta varför just du skulle passa för den tjänst vi söker och hur du kan bidra till vår verksamhet. Skicka din ansökan och CV , märkt 211-359/2019 till registrator@ssbf.brand.se eller Storstockholms brandförsvar, Box 1328, 111 83 Stockholm. Du kommer att få ett e-postmeddelande som bekräftar att vi mottagit din ansökan.

Skicka din ansökan och CV direkt, vi tillsätter tjänsterna löpande.

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder kan du kontakta tf. chef för enheten, Liisa Honkaranta, liisa.honkaranta@ssbf.brand.se eller 070-764 87 59. Vill du prata med en medarbetare på enheten, är du välkommen att kontakta Sofia Johansson, sofia.johansson@ssbf.brand.se eller Mårten Markselius, marten.markselius@ssbf.brand.se. Du når dem båda via vårt växelnummer, 08-454 87 00.

Via vår växel når du också fackliga företrädare.