Publicerad 2024-03-19

Storstockholms brandförsvar söker IT-chef

Vi söker dig som är kreativ och strategisk och vill vara med och skapa goda förutsättningar för Storstockholms brandförsvar att rädda liv när olyckan händer. Du kommer vara placerad på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Om tjänsten

I ditt arbete som IT-chef är du placerad på avdelningen för Verksamhetsstöd där du är med och bidrar till vårt viktiga samhällsuppdrag – att göra Stockholmsregionen tryggare. Du arbetar i ett nära samarbete med avdelningschefen med att se till att skapa förutsättningar för en väl fungerande räddningsorganisation till Storstockholms brandförsvar. I rollen agerar du även biträdande avdelningschef och träder in och ersätter avdelningschefen vid behov samt har ett övergripande ansvar för att planera, utveckla, leda, samordna, genomföra och följa upp verksamheten. Du arbetar nära såväl andra chefer som HR och de operativa avdelningarna.

IT-teamet består av 12 personer som tillsammans ansvarar för IT-drift, kommunikation och servrar, IT-säkerhet, IT-arbetsplats, användarsupport, inköp av IT-utrustning samt IT i fordon.

I det dagliga arbetet kommer du bland annat att:

  • Tillsammans med avdelningschefen aktivt leda och coacha avdelningens medarbetare i den dagliga verksamheten
  • På ett strategiskt sätt planera för och skapa förutsättningar att förändra och effektivisera befintliga metoder, processer och arbetssätt
  • Aktivt samarbeta med leverantörer och driva utvecklingsarbete framåt
  • Arbeta och planera mot uppsatta mål i verksamhetsplan samt följa upp och redovisa avdelningens resultat
  • Bistå andra avdelningar med verksamhetsspecifika kunskaper vid förfrågan
  • Aktivt delta i möten och förhandlingar med våra arbetstagarorganisationer
  • På ett kreativt sätt vara drivande i miljö- och arbetsmiljöfrågor i syfte att utveckla verksamheten i positiv riktning
  • Representera organisationen vid interna och externa sammankomster

Din kompetens och erfarenhet

För att lyckas i rollen ser vi att du har en högskoleutbildning med inriktning mot IT, ekonomi, juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete med personalansvar samt är van att leda, utveckla och förvalta en IT-organisation. Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift är en förutsättning.
Ifall du har utbildning och kunskaper inom signalskydd ser vi det som positivt.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att du kommer att genomgå en säkerhetsprövning. Säkerhetsprövningen omfattar bakgrundskontroll och säkerhetssamtal som genomförs av SSBF anlitad extern part samt en registerkontroll hos Säkerhetspolisen

Dina personliga egenskaper

Som person är du en strategisk, initiativtagande och ansvarsfull person som har lätt för att fatta beslut och har en helhetssyn där du kan sätta den egna verksamheten i ett större sammanhang. Vi ser det som viktigt att du har lätt att samarbeta och att ledarskap är något som känns naturligt för dig. För att lyckas i rollen behöver du känna dig trygg med att arbeta med mål och resultatstyrning.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar har beredskap dygnet runt i våra tio medlemskommuner. Verksamheten innefattar räddningstjänst vid brand eller nödläge, förebyggande arbete för att minska bränder och olyckor i samhället och tillsyn av exempelvis skolor och sjukhus.

Vi svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 31 kommuner i Uppland, delar av Södermanland, Västmanland och på Gotland.

Vår verksamhet omfattar 16 brandstationer och tio räddningsvärn. Vi har personal i beredskap dygnet runt. Beredskap finns även i form av olika specialfunktioner, såsom räddningsdykning och internationell snabbinsatsstyrka. 

Storstockholms brandförsvar erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Ansökan

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se , 0733 118798 alternativt Louise Hagen Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726.

Du ansöker via p4it Search & Recruitments webbplats: Storstockholms brandförsvar söker IT-chef

Sista ansökningsdag är 15 april men intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!