Storstockholms brandförsvar söker ledningsoperatörer

Storstockholms brandförsvar söker ledningsoperatörer till Storstockholms räddningscentral. Vi söker dig som i rollen som ledningsoperatör vill vara en del i utvecklingen av Sveriges största räddningscentral.

Din roll

Som ledningsoperatör arbetar du med larm och ledning i inre tjänst på räddningscentralen och yttre tjänst på ledningsenhet, samt bistår i utvecklingsarbetet på enheten och avdelningen. Arbetet är varierande med stora tempoväxlingar.

Som ledningsoperatör i räddningscentralen har du i uppgift att hantera inkommande larmsamtal, värdera händelsen samt larma, leda och fördela räddningsresurser. Du samverkar med andra myndigheter och organisationer. Som ledningsoperatör på ledningsenhet framför du ledningsfordon under utryckning, bistår räddningsledaren med ledningsstöd på skadeplats samt samverkar med räddningscentralen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en personlig mognad med självinsikt och är stabil i stressade situationer. Du ska vara flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt kunna fatta snabba beslut utifrån begränsad information. Som ledningsoperatör måste du ha en samarbetsförmåga på ett lyhört sätt. I ditt bemötande av andra ska du vara tillmötesgående och serviceinriktad. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Storstockholms räddningscentral ansvarar för larm och ledning av räddningstjänstens utryckningsorganisation inom Storstockholms brandförsvar samt genom avtal Brandkåren Attunda, Räddningstjänsten Gotland, Räddningstjänsten Norrtälje, Räddningstjänsten Enköping-Håbo, Räddningstjänsten Sala-Heby och Uppsala brandförsvar. Räddnings­centralens ansvarsområde omfattar cirka 2,2 miljoner invånare i 25 kommuner samt drygt 90 brandstationer.

Krav

  • Godkänt betyg i kurser för grundläggande högskolebehörighet.
  • Godkänd läkarundersökning utförd av Storstockholm brandförsvars företagshälsovård (genomförs innan eventuell anställning).
  • Godkänt rullbandstest enligt Storstockholms brandförsvars fyspolicy.
  • Körkortsbehörighet C1 (vid avsaknad av C1-behörighet ska den anställde på egen bekostnad, senast inom sex månader efter anställning, införskaffat sådan behörighet).

Meriterande

I prioritetsordning:

  • Minst två års heltidsanställning som brandman i kommunal räddningstjänst.
  • Minst fyra års deltidsanställning som brandman i kommunal räddningstjänst.
  • Erfarenhet som operatör inom alarmerings- eller ledningscentral.
  • Heltidsanställning inom annan blåljusorganisation (som samverkar med räddningstjänst).
  • Utbildning Räddningsledare A eller motsvarande.
  • Utbildning Skydd mot olyckor (SMO) eller Brandingenjör med RUB.

Villkor

Anställningen är beräknad att påbörjas i september 2019 med introduktionsutbildning. Tjänsten är skifttjänst med arbetstid 42 timmar/vecka, enligt Avtal AB med Bilaga E.

Storstockholms brandförsvar arbetar aktivt med likabehandling och eftersträvar en jämställd arbetsplats med mångfald. Brandförsvaret tillämpar metoden kompetensbaserad rekrytering, för en icke diskriminerande rekryteringsprocess.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Västmanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som ledningsoperatör och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan med bifogat CV, skickas senast 2019-03-23 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: 211-177/2019. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Hampus Nordenblad, enhetschef SSRC, telefon: 072-70 60 800, e-post: hampus.nordenblad@ssbf.brand.se

Toni Frank, rekryteringsgruppen, e-post: toni.frank@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.