Publicerad 2023-09-12

Storstockholms brandförsvar söker ledningsoperatörer

Storstockholms brandförsvar (SSBF) söker ledningsoperatörer till Räddningscentral Mitt. Vi söker dig som i rollen som ledningsoperatör vill vara en del i utvecklingen av Sveriges största räddningscentral!

Räddningscentral Mitt ansvarar för och leder räddningsresurser på uppdrag av åtta räddningstjänster. Räddnings­centralens ansvarsområde omfattar cirka 2,7 miljoner invånare i 31 kommuner inom fyra län samt drygt 100 brandstationer. I Räddningscentral Mitt ingår, förutom Storstockholms brandförsvar även Uppsala brandförsvar, Räddningstjänsten Enköping-Håbo, Brandkåren Attunda, Räddningstjänsten Sala-Heby, Räddningstjänsten Gotland, Räddningstjänsten Mälardalen och Räddningstjänsten Norrtälje kommun.

Din roll

Som ledningsoperatör arbetar du med larm och ledning i den övergripande ledningen på räddningscentralen tillsammans med övriga ledningsoperatörer och ledningsbefäl, din närmaste arbetsledare, samt ett vakthavande befäl som ansvarar för systemledningen.

Du har i uppgift att hantera inkommande larmsamtal, värdera händelsen samt larma, leda och fördela räddningsresurser. Du samverkar med andra myndigheter och organisationer. Arbetet är varierande med stora tempoväxlingar.

I dina arbetsuppgifter ingår även att bistå i utvecklingsarbete på enheten och avdelningen.

Vem är du?

Vi söker dig som har en personlig mognad med självinsikt samt är stabil i stressade situationer. Du ska vara flexibel och ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt kunna fatta snabba beslut utifrån begränsad information. Som ledningsoperatör är det viktigt att uppskatta nära samarbete med kollegor. I ditt bemötande av andra ska du vara tillmötesgående och serviceinriktad. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en utvecklande miljö att växa i, som i takt med samhällets föränderliga krav alltid levererar kvalité. Vi prövar gärna nya idéer som vi justerar och utvecklar efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

  • Godkänt betyg i kurser för grundläggande högskolebehörighet.
  • Erfarenhet från anställning som operatör inom alarmerings- eller ledningscentral alternativt erfarenhet från operativ anställning i kommunal räddningstjänst.
  • B-körkort.

Övriga krav

  • Då befattningen är placerad i säkerhetsklass krävs en godkänd säkerhetsprövning innan en eventuell anställning. Säkerhetsprövningen omfattar bakgrundskontroll och säkerhetssamtal, genomförd av SSBF anlitad extern part, samt en registerkontroll hos Säkerhetspolisen.
  • Godkänd läkarundersökning utförd av Storstockholm brandförsvars företagshälsovård innan eventuell anställning.

Meriterande

  • Erfarenhet från anställning inom annan blåljusorganisation som samverkar med räddningstjänsten.
  • C-körkort eller C1-körkort.

Villkor

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning.
  • Tillträde enligt överenskommelse. Introduktionsutbildning planeras påbörjas under första kvartalet 2024.
  • Vi tillämpar individuell lönesättning.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm. Storstockholms brandförsvar svarar för 1,4 miljoner människors trygghet. Storstockholms brandförsvars uppdrag är att skapa trygghet för de som bor, verkar och vistas i medlemskommunerna.

Organisatoriskt är räddningscentralen placerad under Avdelningen ledning och samverkan inom Storstockholms brandförsvar.

Ansökan

Vi ser fram emot att höra vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som ledningsoperatör och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Du ansöker genom att  klicka på knappen "Ansökan" i menyn till höger. Fyll i dina kontaktuppgifter i ansökningsförmuläret och ladda upp dina filer (CV och personligt brev) därefter klickar på "Skicka ansökan". Din ansökan vill vi ha senast 1 oktober 2023. Diarienummer för den utlysta tjänsten är: 211-647/2023. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:
Pär Johansson, biträdande enhetschef Räddningscentral Mitt, telefon: 070-248 51 38 eller e-post: par.johansson@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.