Storstockholms brandförsvar söker operativ chef

Storstockholms brandförsvar söker operativ chef. Vi söker dig som vill ha en central roll i att skapa trygghet i Sveriges största räddningsregion.

Under ledning och samverkan samlas enheterna ledning och Storstockholms räddningscentral, SSRC. Ledning och samverkan svarar för den normativa och strategiska ledningen av förbundets operativa verksamhet och stöder medlemskommunernas krishanteringsförmåga. Avdelningen ansvarar för operativ ledning av Storstockholms brandförsvar, Räddningstjänsten Enköping-Håbo, Räddningstjänsten Gotland, Räddningstjänsten Norrtälje kommun, Brandkåren Attunda, Räddningstjänsten Sala-Heby samt Uppsala Brandförsvar.

Din roll

Den operativa chefen ledningsnivå L4, systemleder räddningsregionens resurser med övergripande ansvar för att initiera räddningsinsatser, utse räddningsledare och se till att inträffade händelser resurssätts utifrån händelse, tillgängliga resurser, beredskapssituation och riskbild. Som operativ chef har du ett övergripande ansvar för att ge ram för insatser avseende avsikt, resurs, tid och geografi. I din roll ska du väga pågående räddningsinsatser mot riskbilden och förmågan att upprätthålla beredskap så att det totala hjälpbehovet tillgodoses. I rollen ingår också att sköta omvärldsbevakning i syfte att förutse händelser som kan påverka eller föranleda informationsbehov inom regionen, hos samverkansparter eller kommuner.

Avdelningen erbjuder dig en kombinationstjänst där du kommer att ha en central roll i att skapa trygghet i Sveriges största räddningsregion. Vid sidan av det operativa arbetet som operativ chef kommer du att jobba som sakkunnig inom något av de områden som berör ledning och samverkan med andra myndigheter och organisationer.

Vi söker dig som:

Är en handlingskraftig person med en god förmåga att samarbeta och samverka med andra. Du är också ansvarstagande, analytisk och har ett tydligt ledarskap.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektiv­avtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

 • Genomgått och godkänts för:
 • Räddningsledare A alt.
 • SRV:s tidigare Brandförmansutbildning alt.
 • Brandingenjörsexamen med RUB.

Övriga Krav:

 • Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana, t.ex. Word, Excel, Powerpoint
 • Godkänd läkarundersökning för tjänsten
 • Körkortsbehörighet B

Meriterande

 • Räddningsledare B eller annan operativ erfarenhet.
 • Regional samverkanskurs (RSK).
 • MBS:s kurs ”Grundkurs i samhällsskydd och beredskap”
 • MBS:s kurs ”Samverkan vid stora olyckor”
 • MBS:s kurs ”Samverkan vid extraordinära händelser och kriser”.

Villkor

Tillsvidareanställning som operativ chef. Anställningsformen är tillsvidare och tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Anställnings­villkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Västmanland och på Gotland.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänst som operativ chef och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 7 oktober 2018 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: 211-1354/2018. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi har mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju under v. 41.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Enhetschef Ledning Anders Palm 070-764 87 39, e-post anders.palm@ssbf.brand.se

Avdelningschef Lena Drakenberg 070-764 88 82, e-post lena.drakenberg@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Facklig företrädare lokalt hos Storstockholms brandförsvar nås vi växel 08-454 87 00.