Storstockholms brandförsvar söker en operativ chef

Storstockholms brandförsvar söker operativ chef till ledningsnivå 4. Vi söker dig som vill möta nya utmaningar, utveckla ditt operativa beslutsfattande och skapa trygghet i Sveriges största räddningsregion.

Din roll

Den operativa chefen på ledningsnivå L4, systemleder räddningsregionens resurser med övergripande ansvar för att initiera räddningsinsatser, utse räddningsledare och se till att inträffade händelser resurssätts utifrån händelse, tillgängliga resurser, beredskapssituation och riskbild. Som operativ chef har du ett övergripande ansvar för att ge ram till räddningsinsatser avseende avsikt, resurs, tid och geografi. I din roll ska du väga pågående räddningsinsatser mot riskbilden och förmågan att upprätthålla beredskap så att det totala hjälpbehovet tillgodoses. I tjänstgöringen som operativ chef är du fysiskt placerad i Storstockholms räddningscentral SSRC i Täby kommun.

Efter en individuellt anpassad utbildning kommer SSBF att erbjuda dig en kombinationstjänst där du kommer att ha en central roll i att skapa trygghet i Sveriges största räddningsregion.

Vid sidan av det operativa arbetet som operativ chef kommer du att jobba som sakkunnig inom något av de områden som berör ledning och samverkan med andra. I denna del av tjänstgöringen som är förlagd dagtid har du stor möjlighet att fördjupa dig och utveckla organisationen inom områden som inre räddningsledning, regionsamverkan, stab m.m.

Vi söker dig som:

 • Är kommunikativ och tydlig även vid pressade situationer.
 • Har lätt för att fatta beslut.
 • Är flexibel och har en förmåga att jobba i både långa och korta tidsskalor.
 • Är målmedveten och noggrann.
 • Har lätt för att ge och ta emot feedback.
 • Har en personlig mognad.
 • Är resultat och lösningsorienterad.
 • Är pedagogisk och har lätt för att samarbeta och samverka med andra.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett spännande och utmanande uppdrag och ställer stora krav på dig i rollen som operativ chef. I gengäld får du en arbetsplats som är respektfull, öppen, professionell och pålitlig, i en kultur där gemenskapen är stark. Storstockholms brandförsvar har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand.

Vår uppfattning är att erfarenhet från arbete som operativ chef är en bra merit om du sedan väljer att gå vidare i andra karriärer, internt såväl som externt.

Vi har goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

Genomgått och godkänts för:

 • Räddningsledare A alt.
 • SRV:s tidigare Brandförmansutbildning alt.
 • Brandingenjörsexamen med RUB.

Övriga Krav:

 • Kunna uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana, t.ex. Word, Excel, Powerpoint
 • Godkänd läkarundersökning för tjänsten
 • Körkortsbehörighet B

Meriterande

 • Räddningsledare B eller annan operativ erfarenhet.
 • Regional samverkanskurs (RSK).
 • MBS:s kurs ”Grundkurs i samhällsskydd och beredskap”
 • MBS:s kurs ”Samverkan vid stora olyckor”
 • MBS:s kurs ”Samverkan vid extraordinära händelser och kriser”.

Villkor

Tillsvidareanställning som operativ chef. Anställningsformen är tillsvidare och tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Anställnings­villkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB. Då befattningen är placerad i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Västmanland och på Gotland.

Under ledning och samverkan samlas enheterna ledning och Storstockholms räddningscentral, SSRC. Ledning och samverkan svarar för den normativa och strategiska ledningen av förbundets operativa verksamhet och stöder medlemskommunernas krishanteringsförmåga. Avdelningen ansvarar för operativ ledning av Storstockholms brandförsvar, Räddningstjänsten Enköping-Håbo, Räddningstjänsten Gotland, Räddningstjänsten Norrtälje kommun, Brandkåren Attunda, Räddningstjänsten Sala-Heby samt Uppsala Brandförsvar.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänst som operativ chef och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 24 februari 2019 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: 211-33/2019. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi har mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju under vecka 13.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Enhetschef Ledning Anders Palm 070-764 87 39, e-post anders.palm@ssbf.brand.se

Avdelningschef Lena Drakenberg 070-764 88 82, e-post lena.drakenberg@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.