Storstockholms brandförsvar söker en personalplanerare

En spännande och inflytelserik roll där personalplaneraren agerar rådgivare till avdelningschefer och enhetschefer i frågor gällande personalplanering. Rollen innehåller många olika kontakter internt och även externt. Jobbet går ut på att genom ett kostnadseffektivt sätt hantera personalplaneringsfrågor inom vår operativa verksamhet. Tjänsten är placerad på huvudkontoret på Malmskillnadsgatan i centrala Stockholm.

Din roll

Ditt uppdrag är att planera, utveckla och följa upp bemanningen samt hantera avvikelser från den lagda bemanningsplanen. Rollen innebär bland annat att internutbilda, förändra schemaläggning enligt kollektivavtalets regler, lösa långsiktiga och kortsiktiga vakanser, support angående arbetstids- och semesterfrågor, semesterplanering och bevaka behov av utbildningar.

Vem är du?

Som person är du en noggrann och strukturerad lagspelare med förmåga att målstyra och följa upp. Du är kommunikativ, tydlig och har lätt för att fatta beslut. Detta innebär att du har förmåga att lyssna och ta till dig medarbetares förslag samtidigt som du är tydlig och rak i din egen kommunikation. Arbetet kräver förmåga att jobba i både långa och korta tidsskalor vilket ofta ställer krav på att kunna prioritera uppgifter.

Vi ser det som självklart att du arbetar efter Storstockholms btrandförsvars värdegrund.

 • Respekt
 • Pålitlighet
 • Öppenhet
 • Professionalitet

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att rädda liv och  att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand.

Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

 • Gymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi, HR eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Goda kunskaper om lagar och avtal avseende arbetstidsregler.
 • Mycket god förmåga att uttala sig i tal och skrift.
 • Erfarenhet av personalplanering eller liknande arbetsuppgifter.

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av kommunal räddningstjänst eller annan blåljusorganisation.

Villkor

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Tillträde enligt överenskommelse.
 • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.
 • Provanställning om 6 månader kan komma bli aktuellt.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Nu söker vi en personalplanerare till vår organisation. Vill du veta mer om hur det är att arbeta som personal planerare inom räddningsavdelningen

Ansökan

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 2 mars 2020 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer 211-127/2020.

Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen.

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Fredrik Lagerhorn, biträdande chef räddningsavdelningen, telefon: 070-764 88 06 eller e-post: fredrik.lagerhorn@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare