Publicerad 2024-02-05

Storstockholms brandförsvar söker studenter för sommararbete på avdelningen för riskhantering

Storstockholms brandförsvar (SSBF) arbetar med att rädda liv genom att minska risken för – och minimera konsekvenserna av – bränder och olyckor. Vi bidrar till ett säkrare och tryggare samhälle genom att jobba med bland annat tillsyn, råd och stöd till enskild men även stöd till myndigheter och kommuner i samhällsbyggnadsprocessen. Nu söker vi två studenter för sommararbete och som vill vara med och bidra till vårt viktiga arbete.

Vad innebär arbetet?

Sommararbetet innebär arbete med en eller flera självständiga arbetsuppgifter som SSBF tar fram innan sommaren. Tidigare exempel på arbeten har varit att riskinventera en del av SSBF:s tillsynsobjekt, kylplaner av cisterner, vägledning med råd och stöd i avgränsat område.

Du handleds av en medarbetare på SSBF. I arbetet ingår även att få en inblick i det dagliga arbetet på avdelningen för riskhantering med ärendehantering av olika karaktär.

Sommararbetet sträcker sig 6-8 veckor under juni-augusti, efter överenskommelse. Vanlig start för arbetet är veckan efter midsommar. Arbetsplatsen är på Johannes brandstation, Malmskillnadsgatan 64 i Stockholm.

Vem är du?

Du är studerande till brandingenjör eller civilingenjör med kunskap om byggnadstekniskt brandskydd. Du behöver vara självgående, kunna ta eget ansvar och samarbetar väl med andra människor. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du visar omdöme och kan företräda SSBF externt. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Är du intresserad?

Din ansökan med bifogat CV och personligt brev vill vi ha senast 29 februari 2024. Du ansöker genom att klicka på knappen "Ansök" i menyn till höger. Fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret och ladda upp ditt CV och personliga brev. Klicka sedan på knappen "Skicka in ansökan". Diarienummer för den utlysta tjänsten är 211-52/2024.

Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder kan du kontakta chef för enheten, Robin Haglund, robin.haglund@ssbf.brand.se eller 070 – 764 89 00.