Storstockholms brandförsvar söker studenter till sommarprojekt

Under sommaren 2018 behöver vi förstärkning för att kunna genomföra utvecklingsprojekt. Här har du möjlighet att vara med. Storstockholms brandförsvar arbetar i en expansiv region med en bredd inom samhällsskydd och beredskap. Vi arbetar dagligen med samhällsutveckling av komplexa miljöer i form av höga byggnader, tunnlar, arenor och undermarksanläggningar.

Studerar du exempelvis till brandingenjör, civilingenjör inom riskhantering eller brandteknik och är intresserad av att prova att jobba inom räddningstjänsten? I så fall är kanske ett sommarprojekt på Storstockholms brandförsvar en bra utmaning för dig.

Din roll

Som räddningstjänst har vi en viktig roll i en rad olika spännande utvecklingsprojekt och inriktningen på årets sommarprojekt fokuseras på undermarksanläggningar och analys av genomförda olycksutredningar.

Undermarksanläggningar - Som ett led i att utveckla våra metoder för att genomföra effektiva räddningsinsatser i undermarksanläggningar är vi i behov av att göra en förstudie om vilka olika utformningar som förekommer inom Storstockholms brandförsvars verksamhetsområde.

Olycksutredningar – Genom att analysera genomförda olycksutredningar syftar projektet till att jämföra de föreslagna åtgärderna och undersöka möjligheterna till att strukturera och systematisera dem.

Sommarprojekten kommer genomföras hos avdelningen riskhantering. Medarbetare på avdelningen arbetar bland annat med samhällsplanering, riskhantering, tillsyn och stöd till enskilda. Projekten bedrivs självständigt men med stöttning från en handledare.

Vem är du?

Vi söker dig som studerar till brandingenjör, civilingenjör inom riskhantering alternativt brandteknik eller motsvarande. Du är nyfiken på att arbeta inom räddningstjänsten och vill vara med i utvecklingen. Du får gärna vara utåtriktad och bra på att arbeta självständigt.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi är nyfikna och vill ständigt bli bättre. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt.

Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand.

Du kommer utgå från Johannes brandstation som ligger i centrala Stockholm och har alltså nära till allt som händer i en storstad under sommaren. På stationen finns gym med goda möjligheter till träning.

Villkor

  • Lön efter överenskommelse.
  • Omfattningen av våra sommarprojekt är vanligtvis sex till åtta veckor med start under juni månad.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Södermanland, Västmanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle

Ansökan

Din ansökan om projektanställning märkt med dnr 211-283/2018 vill vi ha tillsammans med ditt personliga brev och CV senast 30 mars 2018 till: registrator@ssbf.brand.se.

Frågor

För ytterligare information eller eventuella frågor kring ovanstående är du välkommen att kontakta