Storstockholms brandförsvar söker en tekniker till Ågesta övnings- och utbildningsanläggning

Nu söker vi en serviceinriktad tekniker med stor samarbetsförmåga till vår övnings- och utbildningsanläggning i Ågesta. Som tekniker räddar du liv genom att vara delaktig i planering och förberedelser av den övning och utbildning som våra brandmän behöver för att genomföra insatser. Arbetet innebär fastighetsskötsel, service och underhåll av anläggningen.

Ågesta utbildningsanläggning är en av två övnings- och utbildningsanläggningar inom Storstockholms brandförsvar. Här bedrivs utbildning av nyanställda brandmän och vidareutbildning av redan anställda brandmän.

Vi genomför även teoretiska och praktiska brandskyddsutbildningar för externa aktörer.

På Ågesta utbildningsanläggning ligger också dyk- och materialdepån som ansvarar för inköp, service och reparationer av brandmateriel och transporter av materiel och fordon.

Din roll

Arbetsuppgifterna innebär fastighetsskötsel, service och underhåll av Ågesta utbildningsanläggning. Du kommer även vara delaktig i planering och förberedelse av utbildning och övning för brandmän och genomförandet av brandskyddsutbildningar. Efter utbildningar och övningar har du ansvar för att återställa på anläggningen.

Vem är du?

Du är serviceinriktad, självgående och strukturerad med stor samarbetsförmåga. Vi ser att du är flexibel, kan ta egna initiativ och har en hög kvalitetsmedvetenhet i ditt arbete.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder dig ett vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning. Som arbetsgivare kan vi erbjuda dig ett utvecklande och utmanande arbete, vi har höga ambitioner, snabb utvecklingstakt och månar om god arbetsmiljö.

Du kommer arbete i en arbetsgrupp med ett stödjande och öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid hälsa/friskvård och vi erbjuder goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid. 

Krav

 • Avslutad gymnasieutbildning inom bygg och anläggning, fastighetsskötarutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • B och C-körkort.
 • Yrkesbevis för hjullastare.
 • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Meriterande

 • Dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Operativ erfarenhet inom räddningstjänsten.
 • Erfarenhet av att arbeta i olika datasystem, t.ex. MS Office.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar. Kommunerna är Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Storstockholms brandförsvars uppdrag är att skapa trygghet för de som bor, verkar och vistas i medlemskommunerna.

Anställningsvillkor

 • Vikariat till och med 31 december 2020.
 • Anställningsform: 39,15 h/vecka dagtid.
 • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.
 • Individuell lönesättning tillämpas.
 • Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Ansökan, märkt dnr. 211-695/2019, vill vi ha senast 30 augusti 2019 till:

registrator@ssbf.brand.se alternativt

Storstockholms brandförsvar
Att: Registraturen
Box 1328
111 83 Stockholm

Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Eventuella frågor angående tjänsten ställs till enhetschef, Fredrik Letzler eller arbetsledare, Jenny Henningson via vårt växelnummer, 08-454 87 00.

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.