Storstockholms brandförsvar söker utvecklingsledare

Storstockholms brandförsvar söker utvecklingsledare till avdelningen för analys och inriktning. Vi söker dig som vill leda utvecklingen av Sveriges största brandförsvar.

Avdelningen för analys och inriktning är placerad på Johannes brandstation och leds direkt av räddningschefen. Avdelningen ansvarar för att analysera verksamheten, skapa inriktningsunderlag för förbundets övriga avdelningar, utveckla förbundets verksamhet och leda olika typer av projekt.

Din roll

Som utvecklingsledare ansvarar du för att tillsammans med avdelningen inrikta, driva och samordna Storstockholms brandförsvars utveckling. Utgångspunkten är analys och kunskap om samhällets och omvärldens utveckling. Som utvecklingsledare kommer du, antingen själv eller tillsammans med andra på avdelningen, att leda eller stödja utvecklingen av olika delar av verksamheten.

Utvecklingsområdena spänner från enskilda metodval på skadeplats till införandet av nya system för erfarenhets­återföring eller insatsplanering. Således varierar utvecklingsuppdragen från små och korta uppdrag till mer omfattande uppdrag som pågår under lång tid och involverar hela organisationens djup och bredd.

Vem är du?

Du är strukturerad och van att arbeta med utveckling av verksamhet på strategisk och inriktande nivå. Du drivs av att se förändring, har en god social förmåga samt är van att samarbeta. Du kan också uttrycka dig väl i tal och i skrift.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi vågar prova nya idéer och att ändra och utveckla efter hand. Alla medarbetare omfattas av kollektiv­avtal vilket innebär en trygghet för dig. Vi erbjuder också goda möjligheter till träning och friskvård på arbetstid.

Krav

  • Du är ingenjör, civilingenjör, nationalekonom, företagsekonom eller har annan akademisk utbildning eller kompetens/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
  • Erfarenhet av att arbeta strategiskt med utveckling av verksamhet.
  • Erfarenhet av att sammanställa och analysera fakta.
  • Erfarenhet och intresse av att arbeta med omvärldsbevakning.
  • Stark drivkraft att arbeta med utvecklingsfrågor.

Meriterande

I prioritetsordning:

  • Erfarenhet av utvecklingsarbete från annan offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av att arbeta i kommunal räddningstjänst.
  • Erfarenhet av projektledning.

Villkor

Tillsvidareanställning som utvecklingsledare. Anställningen är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Anställnings­villkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar: Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Västmanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänst som utvecklingsledare och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 15 april 2018 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: 211-341/2018. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi har mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju i slutet av april 2018.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Peter Arnevall, tillförordnad räddningschef, telefon 070-764 88 37, e-post peter.arnevall@ssbf.brand.se.

Fackliga företrädare

Facklig företrädare lokalt hos Storstockholms brandförsvar nås vi växel 08-454 87 00.