Storstockholms brandförsvar söker framtida yttre befäl

Storstockholms brandförsvar söker yttre befäl till ledningsnivå två. Vi söker dig som vill möta nya utmaningar, utveckla ditt operativa beslutsfattande och skapa trygghet i Sveriges största räddningsregion.

Din roll

I den operativa delen av tjänstgöringen leder det yttre befälet L2 insatser med samordnings- och samverkansbehov i rollen som räddningsledare. Vid insatser med stort samordnings- och samverkansbehov, där ledningsnivå L3 verkar som räddningsledare, verkar ledningsnivå L2 i rollen som skadeplatschef med fokus på samordning.

Utöver den utryckande tjänstgöringen ingår det yttre befälet under ca 50 % av arbetstiden i någon av avdelningens arbetsprocesser. Arbetet i processerna har operativ anknytning och berör områden som förbereda insats, övning och utbildning, infrastruktur och särskilda uppdrag samt stab och samverkan/beredskapsplanering.

Vem är du?

Vi söker dig som vill vara med och utveckla den operativa verksamheten avseende främst ledning av räddningsinsatser. Du har erfarenhet från ledningsnivå L1 (brandmästare, styrkeledare) och vill nu leda på en mer övergripande nivå. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och har en förmåga att självständigt och i grupp driva projekt och genomföra utredningar. Du är tydlig i ditt ledarskap och är en god kommunikatör.

Vi erbjuder

En individuellt anpassad utbildning som planeras starta hösten 2019. I väntan på en fast placering som yttre befäl kan du komma att placeras på en annan avdelning inom SSBF. Efter fast placering på avdelning ledning och samverkan erbjuds du en möjlighet att:

 • Få operativ erfarenhet och vidareutveckla ditt operativa ledarskap i Sveriges huvudstadsregion.
 • Utveckla nya metoder och teknik för ledning av räddningsinsatser.
 • Delta i räddningsregionens övningar och utbildningar.
 • Jobba i en sammansvetsad arbetsgrupp med fokus på operativ ledning.

Utbildningskrav

 • Genomgått och godkänts för lägst räddningsledare B alt. SRV:s tidigare Brandmästarutbildning.

Övriga krav

 • Godkänd läkarundersökning för tjänsten.
 • Körkortsbehörighet B
 • Vara beredd att vid eventuell framtida tjänst att byta avdelning/enhet inom organisationen samt inneha delad tjänst (skift/dagtjänst).
 • Om du inte genomgått Tillsyn A/Förebyggande 1 ska denna utbildning snarast genomföras efter genomförd och godkänd introduktionsutbildning i mån av plats på MSB:s kurser.

Meriterande

 • Genomförd utbildning i Tillsyn A/Förebyggande 1 och Tillsyn B/förebyggande 2.
 • Annan administrativ utbildning eller kurser inom t.ex. projektledning, datorkunskap, ledarskap m.m.
 • Operativ erfarenhet från ledningsnivå L1.
 • Operativ räddningstjänsterfarenhet på motsvarande nivå från annan räddningstjänst.

Villkor

Anställning som: Yttre befäl i kombinationstjänst
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.
Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB. Då befattningen är placerad i säkerhetsklass kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.

Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi för larm och ledning av räddningsinsatser i totalt 25 kommuner i Uppland, Västmanland, delar av Södermanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Skriv och berätta vad det är som gör just dig lämplig till tjänsten som xxx och hur du kan bidra till vår verksamhet.

Din ansökan med bifogat CV vill vi ha senast 2019-03-04 skickad till registrator@ssbf.brand.se.  Märk ansökan med diarienummer: ”dnr 211-95/2019”. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju och spelövning. Dessa beräknas kunna genomföras under v. 12 och v. 13.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Daniel Svärd funktionsansvarig, 070-764 84 75 daniel.svard@ssbf.brand.se
Anders Palm enhetschef, 070-764 87 39 anders.palm@ssbf.brand.se
Lena Drakenberg avdelningschef, 070-764 88 82 lena.drakenberg@ssbf.brand.se

Fackliga företrädare

Kontakta vår växel, telefon 08-454 87 00, för namn och kontaktuppgifter till fackliga företrädare.