Storstockholms brandförsvar söker en systemförvaltare IT/projektledare

Storstockholms brandförsvar söker dig som vill arbeta som systemförvaltare IT/projektledare i en samhällskritisk organisation där kraven på IT-säkerhet är höga. Vi erbjuder ett stimulerande och utvecklande arbete där du organisatoriskt kommer tillhöra förbundets IT-enhet. Du blir placerad på vårt huvudkontor, som ligger på Johannes brandstation, nära T-bana Hötorget.

Din roll

Som systemförvaltare IT/projektledare hos Storstockholms brandförsvar kommer du arbeta tillsammans med förbundets IT-strateg och driva arbetet framåt med att digitalisera och vidareutveckla de olika verksamhetsprocesserna. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet och leveransförmåga då verksamheten förväntar sig bästa möjliga tillgänglighet, säkerhet och funktion. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att arbeta som projektledare i olika digitaliseringsprojekt där rollen omfattar hela processen från kravframställan till implementation och förvaltningsetablering. Du ska också ha förmåga att vara en teknisk kravställare mot vår IT-driftleverantör avseende vår IT-arkitektur.

Vem är du?

Vi söker dig som är utåtriktad, lyhörd och analytisk med ett stort intresse för hur IT kan bidra till verksamhetens utveckling. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som noggrann, metodisk och strukturerad.

Vi erbjuder

Storstockholms brandförsvar erbjuder en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark. Vi har höga ambitioner och snabb utvecklingstakt. Alla våra medarbetare bidrar till att skapa ett tryggare samhälle. Vi står inför ett omfattande digitaliseringsarbete där du blir en viktig del i vår verksamhetsutveckling kopplat till IT. Alla medarbetare omfattas av kollektivavtal, vilket innebär en trygghet för dig. Vi kan erbjuda en meningsfull arbetsvardag tillsammans med engagerade kollegor, flexibla arbetstider och möjlighet till såväl hälsoundersökning som friskvård på jobbet.

Krav

  • Högskoleutbildning eller motsvarande mångårig yrkeserfarenhet inom IT.
  • Erfarenhet av projektledning och någon projektstyrningsmodell.
  • Erfarenhet av att leda systemutveckling och systemförvaltning.
  • Erfarenhet av IT-förvaltningsmodeller, t.ex. pm3 eller ITIL.
  • Mycket god förmåga att uttala dig i tal och skrift.
  • Förmåga och erfarenhet från kravframställan på olika IT-lösningar (hårdvara och mjukvara).

Meriterande

Meriterande för tjänsten är om du har tidigare erfarenhet av arbete med IT-utveckling inom offentlig sektor. Meriterande är också om du har erfarenhet av utveckling och implementation av tjänstebaserade systemlösningar med integrationer mellan olika verksamhetssystem med krav på stor IT-säkerhet.

Villkor

  • Anställningsform: Tillsvidare
  • Tillträde enligt överenskommelse.
  • Individuell lönesättning tillämpas.
  • Anställningsvillkoren regleras enligt Allmänna bestämmelser, AB.

Vilka är vi?

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där tio kommuner samarbetar; Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. Förbundets ledning och stödfunktioner finns på Johannes brandstation i centrala Stockholm.
 
Storstockholms brandförsvar svarar för 1,2 miljoner människors trygghet. Genom samarbetsavtal svarar vi också för larm och ledning av räddningsenheter från sex andra räddningstjänster i Uppland, Västmanland och på Gotland.

Med unik expertis, lång erfarenhet och omtanke genomför vi förebyggande arbete inom potentiella riskkategorier, såväl som skarpa insatser i akuta situationer – för att skapa ett tryggare samhälle.

Ansökan

Till ansökan ska CV bifogas. Referenser ska kunna lämnas på begäran. Vi vill ha din ansökan senast 10 juni 2018 till registrator@ssbf.brand.se. Märk ansökan med diarienummer: 211-1076-2018. Vi registrerar alla ansökningar enligt offentlighetsprincipen. Du kommer att få ett e-postmeddelande att vi mottagit din ansökan. Vi kontaktar dem som är aktuella för intervju.

Frågor

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Ingela Nilsson, IT-strateg, telefon: 070-764 87 77 eller e-post ingela.nilsson@ssbf.brand.se.

Fackliga företrädare

Namn och kontaktuppgifter alternativt fackliga företrädare lokalt hos Storstockholms brandförsvar kan nås via växel 08-454 87 00.