Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny

Besök från Kronprinsessfamiljen förgyllde brandmännens jul

Aktuellt
Publicerad 2021-12-24

Under julaftonsmorgon fick Storstockholms brandförsvar besök av kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar. Besöket var mycket uppskattat av brandmännen som arbetar på julafton.

Under besöket, som ägde rum på Solna brandstation, talade brandmännen och Kronprinsessfamiljen om vad det innebär att upprätthålla full beredskap i Stockholm under årets alla dagar – inklusive julafton. Brandmännen berättade bland annat om vilken typ av bränder man får släcka under julen, då det är lätt hänt att glömma julmat på spisen, eller att man glömmer levande ljus i brandfarliga adventsljusstakar.

En aktuell fråga som berörde både brandmännen och besökarna var den pågående pandemin, där alla i samhället måste hjälpas åt att göra sitt bästa varje dag för att bromsa smittspridningen och minska belastningen på sjukvården. Brandmännen berättade om hur de trots pandemin lyckats upprätthålla beredskapen de senaste två åren genom att vara extra noggranna med bland annat städ- och hygienrutiner.

Under besöket fick Kronprinsessfamiljen även se hur olika delar av brandstationen används och hur stationen upprätthåller 90 sekunders beredskap dygnet runt. Därefter bjöd Prinsessan Estelle och Prins Oscar på pepparkakor inför julaftonens arbetspass.

- Att bli uppmärksammade av Kronprinsessfamiljen på julafton betyder mycket för brandmännen som arbetar idag. Det stora intresset som familjen visade för vår verksamhet och värmen de sprider är ett tydligt tecken på samhällets uppskattning för det vi gör, och något som vi kommer att bära med oss och hämta energi från under jul- och nyårshelgen, sa Storstockholms brandförsvars förbundsdirektör Peter Arnevall.

Under jul- och nyårshelgen fortsätter Storstockholms brandförsvar att upprätthålla beredskapen och skapa trygghet tillsammans med andra brandförsvar och blåljusmyndigheter i regionen.

Björn Westerdahl kommunikationschef