Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny

Följ med till öppet hus på Åkersberga brandstation

Aktuellt
Publicerad 2021-12-20

Storstockholms brandförsvars digitala öppna hus sändes lördagen den 18 december men du kan fortfarande hänga med barnprogramledaren Nina Hjelmqvist till Åkersberga brandstation och lära dig en massa om bränder och olyckor. Du hittar filmen på vår Facebook och Youtube-sida.

Under det öppna huset får vi bland annat lära oss varför man ska ha en fungerande brandvarnare hemma och varför man ska ringa 112 om det inträffar en olycka. Brandmännen och brandinstruktörerna visar hur man släcker en brand med en handbrandsläckare och vad som finns inuti en brandbil.  Du får också följa med en tur ut på sjön med brandbåten. Programmet passar både barn och vuxna.

Storstockholms brandförsvar har vanligtvis fysiska öppet hus under vår och höst, vilket lockar tusentals besökare till brandstationerna. Det digitala öppna huset blir det andra i sitt slag, under pandemin. Genom att genomföra ett digitalt öppet hus även i år så minskar vi risken att få in smitta på våra stationer samtidigt som vi möjliggör för hela Sveriges befolkning att ta del av våra budskap, 

Genom att klicka på filmfönstert hör ovanför så kan du se filmen från öppet hus på Youtube. Om du hellre vill titta på filmen på Facebook klickar du på länken nedan. Filmen öppnas i ett nytt fönster.

Digitalt öppet hus 2021 med Nina Hjelmqvist.