Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny

Välkomna på digitalt öppet hus lördagen 18/12!

Aktuellt
Publicerad 2021-12-10

Lördagen 18 december klockan 13.00 bjuder Storstockholms brandförsvar på digitalt öppet hus från brandstationen i Åkersberga. Under en halvtimme får tittarna hänga med brandmännen och se hur man släcker eld och mycket annat. Sändningen visas på brandförsvarets facebooksida och Youtube och leds av barnprogramledaren Nina Hjelmkvist.

Syftet med det digitala evenemanget är att lära barn och vuxna hur man förebygger bränder och olyckor, och vad man gör om olyckan är framme.

- Det spelar ingen roll om man är liten eller stor, stark eller svag. Alla kan hjälpa till att rädda liv, till exempel genom att ringa 112 om det inträffar en olycka, säger Björn Westerdahl, kommunikationschef på Storstockholms brandförsvar.

Under sändningen visar brandmän och brandinstruktörer hur man hanterar olika typer av olyckor. Sändningen på facebook kommer även att innehålla ett par interaktiva frågor som tittarna får svara på, om hur många som har brandvarnare och brandsläckare hemma.

- I tider som dessa är det extra viktigt att kunna nå ut med olycksförebyggande information och skapa trygghet och glädje. Därför gör vi det här så spännande och roligt som möjligt, samtidigt som vi utbildar tittarna och lär oss mer om deras säkerhetstänk, säger Björn Westerdahl.

Storstockholms brandförsvar har vanligtvis fysiska öppet hus under vår och höst, vilket lockar tusentals besökare till brandstationerna. Lördagens digitala öppet hus blir det andra i sitt slag, under pandemin.

- Alla som vill är välkomna att titta, oavsett om det är via en telefon, läsplatta eller dator. Det blir en lärorik digital aktivitet, lagom efter lördagslunchen, säger Björn Westerdahl.

Premiärvisningen äger rum lördagen 18 december klockan 13.00.

KLICKA HÄR för att ställa in en påminnelse och se premiären på Youtube.

KLICKA HÄR för att anmäla ditt intresse och se premiären på Facebook.