Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny
Om Storstockholms brandförsvar

Rullbandstest för sökande till SMO-utbildningen

Ska du söka till SMO-utbildningen så behöver du göra det obligatoriska rullbandstestet. En kopia på ett godkänt test ska du skicka in eller ladda upp i samband med din ansökan till utbildningen.

Rullbandstestet är en typ av konditionstest där du går på ett rullband i 14 procents motlut i 4,5 km/tim. Testet pågår i sex minuter och du är klädd i full larmutrustning som väger 24 kilo.

Rullbandstesten måste vara genomfört innan sista ansökningsdagen och får inte vara äldre än sex månader vid kursstart. På Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps webbplats hittar du alla viktiga datum som gäller för din anmälan till utbildningen.

Om du blir antagen till Skydd mot olyckor måste du också ta med intyget på rullbandstestet till läkarundersökningen.

Boka tid för rullbandstest

Kontakta Storstockholms brandförsvar i god tid för att vara säker på att få en tid till att göra testet innan sista ansökningsdatum. Ring vår växel på 08-454 87 00 för mer information om var du kan göra ditt rullbandstest.

Betalningsrutin

Det kostar 500 kronor att göra ett rullbandstest och den avgifter bekostar du själv. Avgiften ska vara betald innan du genomför rullbandstestet. Spara kvittot på betalningen eftersom du måste visa upp det vid testtillfället. Du kan också visa upp ett kontoutdrag där det framgår att du har betalat avgiften.

Du betalar avgiften till Storstockholms brandförsvars plusgiro 421 13-1. Kom ihåg att ange att betalningen gäller "Rullbandstest".

Hur ska jag träna inför testet?

Känner du dig osäker inför testet ska du komma ihåg att det handlar mer om kondition än om styrka. Ett bra träningstips är att satsa på löpning i kuperad terräng.

Gör inte testet om du har en förkylning i kroppen eller känner dig hängig. Det försvårar möjligheten att klara testet och kan dessutom vara farligt för hälsan.

Viktigt!

Stanna hemma om du är sjuk eller har några sjukdomssymptom, även lindriga. Väl på brandstationen ber vi dig följa personalens riktlinjer samt att du försöker att hålla avstånd till andra personer.