Kontakter för dig inom media

Här finns information till dig som är journalist. Vi kan hjälpa till med underlag som behövs för bevakning av lokalt brandförsvar och aktuella räddningsinsatser.

Vid pågående insatser

Om du har frågor kring pågående insatser når du Räddningscentral Mitt (RC Mitt) här.
Se separata nummer för Gotland, Uppsala län och Västmanlands län här nedan.

Räddningscentral Mitt (RC Mitt)

08-454 83 74 gäller för kommunerna Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker, Norrtälje, Järfälla, Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby och Upplands-Bro.

08-454 83 76 gäller för Gotland.

08-454 83 77 gäller för Uppsala län d.v.s. kommunerna Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala och Östhammar.

08-454 83 78 gäller för Västmanlands län d.v.s. kommunerna Arboga, Hallstahammar, Kungsör, Köping, Sala, Surahammar och Västerås.

Vid övriga frågor

För övriga frågor om vår verksamhet är du välkommen att kontakta kommunikationschef Björn Westerdahl. Vi kan också hjälpa dig att komma i kontakt med relevant expertis för specifika frågor om brandförsvaret.

Björn Westerdahl
Kommunikationschef

Bildgalleri

I vårt bildgalleri hittar du bilder på talespersoner. Bilderna får användas i samband med publiceringar om Storstockholms brandförsvar om du anger fotografens namn.

Pressrum

Följ oss gärna på Meltwater där vi har ett pressrum med alla pressmeddelanden från Storstockholms brandförsvar och Räddningscentral Mitt (RC Mitt).

Länk till Storstockholms brandförsvars pressrum (länken öppnas i ett nytt fönster).