Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny
Om Storstockholms brandförsvar

Vill du vara med och rädda liv?

Hur beskriver man hur det är att jobba hos Storstockholms brandförsvar? Går det ens att beskriva stämningen på en arbetsplats med något så trubbigt som ord? Går det att förstå de gemenskapsband som knyts när man räddar liv tillsammans, med mindre än att man upplever det själv? Kanske inte.

Om du är nyfiken på att börja jobba här är det ju jätteviktigt att du vet vilka vi är, vad vi tror på, vad vi står för och vad vi vill. För att du ska veta om du delar vår längtan, vår strävan och vår övertygelse, så ska vi göra vårt bästa för att förklara.

Tillsammans räddar vi liv!

Vi på Storstockholms brandförsvar jobbar med att rädda liv. Och det gör vi tillsammans, som ett lag. I detta lagarbete har vi alla olika roller. Några av oss åker på larm när en olycka har hänt. Andra jobbar förebyggande för att förhindra att människors liv och egendom förstörs genom bränder. Ytterligare andra ser till att det finns förutsättningar att jobba effektivt och framgångsrikt med att rädda liv.

  • Brandmän, styrkeledare och ställföreträdande styrkeledare räddar liv genom att förbereda sig så att de är beredda om olyckan händer.
  • Brandingenjörer och brandinspektörer räddar liv genom att jobba förebyggande för att olyckan inte ska hända.
  • Stödfunktioner som exempelvis upphandlare, controller, HR-strateg och IT-tekniker räddar liv genom att skapar förutsättningar för andra att rädda liv när olyckan händer.

Alla vi som jobbar här vill göra skillnad. Vi vill hjälpa. Vi vill rädda liv! Vare sig man är brandman, redovisningscontroller eller brandingenjör.

En snabb, professionell och nyfiken organisation

De av oss som jobbar i utryckande verksamhet har 90 sekunder på sig från larm till att bilen lämnar garaget. Och även i alla andra delar av verksamheten präglas kulturen av snabbheten till handling. Nyfikenhet, handlingskraft och att våga och vilja hitta nya sätt att jobba på, är verkligen en del av vilka vi är. Här finns också en professionalitet som gör att vi lägger mycket tid på att öva, och prova ut ny teknik och nya metoder.

I storstaden händer det mer

Det geografiska område vi ansvarar för innehåller allt. Det finns storstad, förort och landsbygd. Det finns skärgård och gammal bebyggelse. Det finns museum som innehåller ovärderliga kulturarv. Det finns flera stora arenor där det ständigt rör sig stora mängder människor. Och det finns tunnelbana och stora infrastrukturprojekt.

Vissa av de här miljöerna och förutsättningarna hittar du i andra delar av landet – men allt i en och samma stad finns bara här. Här är det lite mer komplext, lite fler larm, lite svårare förutsättningar och lite större utmaningar. Om du gillar det kommer du att trivas hos oss!

Den stora organisationens möjligheter

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund med tio samarbetande kommuner – Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö samt Österåker. Vi är en stor organisation och med det kommer många möjligheter:

  • Det finns specialistroller både inom det förebyggande arbetet och som brandman.
  • Möjligheter till intern rörlighet.
  • Mycket samverkan med andra aktörer.

Välkommen till Storstockholms brandförsvar

När du läser om hur det är att jobba här – slår det an något hos dig? Tror du att du skulle trivas hos oss och tror du att någon av de roller vi har skulle passa dig? I så fall är du varmt välkommen att söka någon av de tjänster som vi har utannonserade .