Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny

December 2022

Öppet hus 2022 – på SVT Play till den 28 januari

Välkommen att följa med in på en av våra brandstationer, direkt i din TV! I år bjuder vi på öppet hus i form av barnprogram med Bolibompaklubben. Där får du bland annat se hur det ser ut på en brandstation och i en brandbil. Programmet sändes i SVT Barnkanalen torsdagen den 29 december och finns tillgängligt på SVT Play till och med den 28 januari 2023.

Bild på bolibompadraken tillsammans med glada barn

Julklapparna som kan rädda liv

Är du ute i sista minuten med julklapparna i år igen? Lugn, Storstockholms brandförsvar tipsar här om tre livsnödvändiga julklappar som kan rädda liv. Som en extra bonus har vi även förberett julklappsrimmen åt dig. God jul!

Fyrverkerier är inget att leka med

Fyrverkerier skadar många människor varje år. De flesta av dessa olyckor sker i samband med nyårsfirandet. Det finns särskilda lagar och regler för dig som vill köpa, sälja och använda fyrverkerier. Reglerna ser olika ut för köpare och säljare och beroende på typ av fyrverkerier.

Fyrverkerier över Stockholms innerstad

Med en handbrandsläckare kan du göra skillnad

Med en handbrandsläckare kan du snabbt ingripa när du upptäcker en brand. Det är när branden fortfarande är liten som du har störst möjlighet att släcka den själv. Handbrandsläckaren är effektiv och tålig samt finns i olika storlekar så att den ska vara lätt att hantera för alla.

Storstockholms brandförsvars MIRG-styrka insatsövar på fartyg

I slutet av november genomförde Storstockholms brandförsvars MIRG-styrka insatsövningar tillsammans med Kustbevakningen och Sjöfartsverket. MIRG står för Maritime Incident Response Group. Insatsövningens scenario var att det börjat brinna på fordonsdäck i ett roropassagerarfartyg, brandspridning hade skett till ovanliggande hyttdäck och flera människor blev nödställda.

Laga mat och baka brandsäkert

December är här och många förknippar årstiden och de annalkande helgerna med trevliga stunder med familj och vänner. Vi bakar och lagar mat och ibland kan det bli stressigt att hinna med allt. Visste du att de allra flesta bostadsbränderna startar i köket?