Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny

Mars 2022

Risk för gräsbränder i Stockholmsområdet

Under de senaste veckorna har vi släckt flera gräsbränder i Stockholmsområdet. En anledning till gräsbränder så här års är att dött gräs från förra året torkar i vårsolen och blir lättantändligt. Den som är oförsiktig kan då lätt orsaka en gräsbrand som i värsta fall sprider sig snabbt.

Varning för svaga isar

Varning för mycket svaga isar i Stockholmsområdet. Det varma vårvädret gör att isarna på sjöar och vattendrag blir svaga och förrädiska att befinna sig på och det är stor risk att en olycka sker.

Många uppmärksamma på VMA-signal

Måndagen 7 mars testades signalen viktigt meddelande till allmänheten (VMA), även känd som ”Hesa Fredrik”. Just den här gången var testet förannonserat extra tydligt, vilket ledde till att människor var extra uppmärksamma och hörde av sig i de fall signalen inte hördes.

Moderna personbilar leder till nya metoder för losstagning vid trafikolyckor

Storstockholms brandförsvar tillsammans med Södertörns brandförsvarsförbund, Räddningstjänsten Storgöteborg samt Räddningstjänsten Syd släpper rapport om losstagning i moderna personbilar.

Brandmän övar losstagning ur personbil

Förvaring av brandfarliga varor i hemmet - tänk på det här!

Med anledning av det förändrade omvärldsläget har många i Sverige börjat öka sin hemberedskap. Det sker på flera olika sätt där krislådor och utrustning för alternativ matlagning är några. Försäljningen av kärl för drivmedel och andra brandfarliga vätskor har ökat.

Måndag den 7 mars testas Hesa Fredrik

Fyra gånger per år kontrolleras det att signalen viktigt meddelande till allmänheten (VMA), även kallad Hesa Fredrik, fungerar. Måndagen den 7 mars klockan 15.00 är det åter dags att testa signalen.