Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny

Oktober 2022

Båt, husvagn eller stuga - så minskar du brandrisken inför vintern

Nu är det höst och tiden är inne för många att förbereda sommarens nöjen inför vintern. Fritidsbåten tas upp för vinterförvaring, husvagnen ställs på tomten eller kanske på en vintercamping och sommarstugan städas och töms. Det kan vara värdefullt att titta på det förebyggande brandskyddet när något inte används och kanske står obevakat en längre tid. Här ger vi några råd som kan vara bra att tänka på.

Röd stuga på hösten

Elda rätt och säkert i eldstaden

Under den kalla årstiden och med dagens elpriser är det många som eldar i sina eldstäder. Tyvärr är eldstaden en vanlig orsak till brand i småhus och för att det inte ska hända dig har vi samlat några bra råd om hur du eldar säkert så att du kan mysa framför brasan utan att riskera att behöva larma räddningstjänsten.

Eld i braskamin

Möt Christian Atmer - brandman på Vallentuna brandstation

Efter femton år inom eventproduktion kände Christian Atmer att det var dags för att prova något nytt. Förra sommaren vikarierade Christian som brandman och sedan i januari i år är han fast anställd hos Storstockholms brandförsvar och arbetar på Vallentuna brandstation. Här berättar Christian mer om sitt karriärval och varför han tycker att han har världens bästa jobb.