Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny

Maj 2024

Indraget tillstånd för sprängbolag – rätt beslut enligt förvaltningsrätten

I december förra året återkallade Storstockholms brandförsvar tillståndet att inneha sprängmedel för Uppländska Bergsborrnings AB. Anledningen var att bolaget inte uppfyllde de aktsamhetskrav som ställs på verksamheter som hanterar sprängmedel. Bolaget överklagade beslutet, först till länsstyrelsen och sedan till förvaltningsrätten, som båda avslog överklagandet.

Flytvästen är livsviktig till sjöss

Den 21 maj är det flytvästens dag - en internationell kampanj för att öka tryggheten och säkerheten till sjöss. En flytväst naturligt och viktigt som att använda säkerhetsbälte i bilen. Det är inte bara i fritidsbåtar som flytvästen ska sitta på utan även vid fiske från stränder och klippor ger flytvästen en extra trygghet.

Barn med flytväst på en klippa

Snart kan Storstockholms brandförsvar häva överdoser med nässpray

Läkemedlet Naloxon har länge använts inom ambulanssjukvården som motgift vid överdoser orsakade av opioider som morfin och heroin. Nu möjliggör Region Stockholm för länets räddningstjänster att utbilda sin personal och ge läkemedlet.

Träffa Storstockholms brandförsvar på Järvaveckan 29-30 maj!

Vill du lära dig att förebygga bränder och olyckor, eller kanske prova att släcka en brand i virtual reality (VR)? I så fall måste du besöka vårt tält på Järvaveckan där vi kommer att medverka med brandinstruktörer, brandmän och brandinspektörer 29-30 maj.