Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny

Träffa Storstockholms brandförsvar på Järvaveckan 29-30 maj!

Aktuellt
Publicerad 2024-05-07

Vill du lära dig att förebygga bränder och olyckor, eller kanske prova att släcka en brand i virtual reality (VR)? I så fall måste du besöka vårt tält på Järvaveckan där vi kommer att medverka med brandinstruktörer, brandmän och brandinspektörer 29-30 maj.

I vårt tält på Järvaveckan kan du bland annat:

  • Testa brandmännens utrustning
  • Släcka en brand i virtual reality (VR)
  • Delta i vår frågetävling med chans att vinna en handbrandsläckare
  • Ta selfies i brandmannakläder
  • Prata med brandmän och brandinstruktörer
  • Lära dig om förebyggande brandskydd - i ditt hem och i din verksamhet
  • Ta reda på vad som krävs för att jobba som brandman

Storstockholms brandförsvar deltar i Järvaveckan 29-30 maj klockan 12-19. Platsen är Spånga IP som ligger två minuters promenad från busshållplatsen Spånga idrottsplats. Utöver Storstockholms brandförsvar bjuder Järvaveckan även på fotbollsturnering för unga, skateboard, filmfestival, tal av partiledare och en mängd andra aktiviteter.

- Vårt deltagande i Järvaveckan har flera bottnar. Dels är det ett bra tillfälle för oss att under lättsamma former möta människor i olika åldrar och resonera kring vad de själva kan göra för att skydda sig mot bränder och olyckor. Och samtidigt berättar vi vad vi som brandförsvar och räddningsregion gör på kort och lång sikt för att förhindra att olyckor inträffar, och för att mildra konsekvenserna av olyckor.  Vi bygger både kunskap och relationer som sprider positiva ringar på vattnet i vårt direkta närområde, säger kommunikationschef Björn Westerdahl.

Mer information om Järvaveckan hittar du här.