Läs mer om vår personuppgiftshantering och kakor här Jag accepterar cookies
Sök
Meny
Fyrverkerier över Stockholms innerstad

Hög tid att ansöka om tillstånd för handel av fyrverkerier

Aktuellt
Publicerad 2023-10-27

Nu börjar det närma sig slutet av året och för dig som har för avsikt att sälja eller hantera fyrverkerier är det hög tid att skicka in din ansökan för att vi ska kunna handlägga denna i tid.

För att få sälja, förvara och hantera fyrverkerier krävs tillstånd enligt lagen om brandfarlig och explosiv vara. Den ansökan du ska använda hittar du här: Ansökan om tillstånd för handel av fyrverkerier (storstockholm.brand.se).

Vi hanterar din ansökan så snart vi kan, normal handläggningstid för tillstånd enligt lagen om brandfarlig och explosiv vara är tre månader från det att ansökan är komplett med underlag.

Så går tillståndsprocessen till

Tillståndsansökan för handel med fyrverkerier börjar med en prövning av föreståndares lämplighet. Detta sker genom att den anmälda föreståndarens personuppgifter kontrolleras mot brotts- och misstankeregister hos Polismyndigheten. En handläggare från Storstockholms brandförsvar kommer därefter att besöka den avsedda försäljningsplatsen och sedan skriva ut ett svar till ansökan.

För snabbare handläggning, se till att fylla i ansökan fullständigt. Bifoga en planritning med avsedd försäljningsplats och förvaringsplats för fyrverkerier markerad på ritningen. Den som söker tillstånd måste också kunna bevisa att man har rätt kompetens och förutsättningar för att få hantera fyrverkerier. En tillståndsansökan är förknippad med en kostnad.