Vårt erbjudande

Hur är det att jobba inom Storstockholms brandförsvar? Oavsett var i vår organisation du arbetar är du med och bidrar till vårt viktiga samhällsuppdrag – att göra Stockholmsregionen tryggare.

Hos Storstockholms brandförsvar möter du en respektfull, öppen, professionell och pålitlig kultur där gemenskapen är stark.

Storstockholms brandförsvar har behov av många olika kompetenser – till exempel brandmän, brandingenjörer, ekonomer, IT-tekniker, ledningsoperatörer och HR-strateger – för att lyckas med vårt samhällsuppdrag. Vi kan erbjuda en meningsfull arbetsvardag tillsammans med engagerade kollegor, flexibla arbetstider och möjlighet till såväl hälsoundersökning som friskvård på jobbet.

Våra brandmän möter en arbetsvardag med utmanande utryckningar, allt från trafikolyckor och bränder till drunkningsolyckor och förebyggande information till bland annat skolor och äldreboenden. Som brandman krävs styrka och bra kondition, fysträning är därför ett stående inslag under arbetsveckan. Utöver utvecklingen i jobbet finns också möjlighet att genom vidareutbildning ta klivet till andra roller som brandmästare eller brandinspektör.

För att kunna söka en tjänst som heltidsbrandman krävs att du har gått utbildningen Skydd mot olyckor (SMO) eller har motsvarande utbildning enligt kravprofil. SMO är en tvåårig eftergymnasial utbildning som finns på MSB:s skolor i Sandö och Revinge.

För att passa in hos oss krävs bland annat att du är en social lagspelare som tar initiativ och är kommunikativ.